Tarihi Kaya Mezarları 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Tarihi Kaya Mezarları 100 bin ziyaretçiyi ağırladı
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan ve yaklaşık uzunluğu 54 kilometreyi bulan Akdeniz ve Ege’yi birleştiren...

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan ve yaklaşık uzunluğu 54 kilometreyi bulan Akdeniz ve Ege’yi birleştiren Dalyan, tarihi dokusu, doğası, gölleri, denizi ve turistik yerleri ile her yıl sayısız yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğruyor. Kaya mezarlar ve bölgesindeki bulunan tarihi yerler bu yıl 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kaya mezarlar ve bölgesindeki bulunan tarihi yerler bu yıl 100 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bölgeye gelen Turistler gündüz sımsıcak güneşin ve yemyeşil doğanın keyfini sürüyor.

Tarihi Kaya Mezarları 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

Doğal güzellikleri ile beğeni toplayan Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birbirine bağlıyor. Dalyan deltası, huzur veren doğası ve labirenti andıran kanalları ile tüm yılın yorgunluğunu atmanızı sağlıyor. Türkiye'deki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaunos Antik Kentine de ev sahipliği yapan tatil beldesi, yüksek kayalara oyulmuş kral mezarları ile misafirlerini büyülüyor.

En eski antik kentlerden biri olan Kaunos Antik kentinin kalıntıları sadece tarih ve kültür meraklılarının dikkatini çekmiyor. Milattan önceye kadar uzanan ve neredeyse 2 bin 800 yıldır sağlamlığını koruyarak günümüze kadar gelen Dalyan Kaya Mezarları, Çandır Köyü sınırları arasında yer alıyor. Kaya Mezarları, ziyaretçileri tarihin sayfaları arasında bir gezintiye çıkarıyor ve bambaşka bir dünyaya götürüyor. İnanışa göre tanrıya yakın olması istenen krallar ve önemli insanlar için mümkün olduğunca yüksek yerlere yapılan Kaya Mezarları, Kaunosluların gömme geleneği ile ilgili günümüz dünyası için önemli ipuçları veriyor.

Dalyan Kaya Mezarlarının Büyük İskender'in ya da Perslerin istilası nedeniyle tamamlanmadığı tahminler arasında yer alıyor. Tapınak cepheli olan mezarlar kaya mezarları arasında en önemli grubu oluşturuyor. Sütunların taşıdığı üçgen üst cephe, basamaklarla çıkılan oda ve mezar odasından oluşan tapınak cepheli kaya mezarları gibi, yakılan ölülerden geriye kalanların toplandığı kapların yerleştirildiği tapınak cepheli nişler de dikkat çekiyor. Binlerce yıl önce nasıl ve hangi aletlerle yapılabildiği anlaşılamayan Dalyan Kaya Mezarları içine oyulduğu dağdan bağımsız görüntüsü ile de izleyenleri büyülüyor. Özellikle akşamları ışıklandırma ile birlikte ziyaretçilere ayrı bir keyif yaşatıyor.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.