Tarihi parçalar puzzle gibi birleştiriliyor

Tarihi parçalar puzzle gibi birleştiriliyor
Muğla’nın Milas ilçesindeki Beçin Antik Kenti’nde kazı çalışmalarında bulunan kırılmış haldeki tarihi eserler, restoratörlerin titiz çalışmalarıyla...

Muğla’nın Milas ilçesindeki Beçin Antik Kenti’nde kazı çalışmalarında bulunan kırılmış haldeki tarihi eserler, restoratörlerin titiz çalışmalarıyla birleştirilerek kültür varlığı envanterine kazandırılıyor. Antik kentteki kazıda 22 parça halinde ele geçen tarihi bir su testisi de 1 hafta süren çalışmayla birleştirildi.

Milas’ta UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve Menteşeoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan Beçin Antik Kenti’nde, arkeoloji çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bölgenin en önemli ören yerleri arasında yer alan Beçin Antik Kenti’nde, yıl boyunca kazı çalışmaları sürdürülürken; gün yüzüne çıkartılan kalıntılar antik kentin bilinmeyenlerine ışık tutuyor. Kazı çalışmalarının yanı sıra antik kentteki birçok tarihi yapı da restore ediliyor.

TARİHİ PARÇALAR TEK TEK BİRLEŞTİRİLİYOR

Kazı başkanlığını Prof. Dr. Kadir Pektaş’ın yaptığı Beçin Antik Kenti’ndeki çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan tarihi parçalar, gerekli işlemlerin ardından orijinaline uygun bir şekilde restoratörler tarafından birleştiriliyor.

Beylikler dönemine ait olduğu düşünülen bir su testisine ait 22 tarihi parça da sabırla ve titiz bir çalışmayla birleştirildi. Bir hafta süren temizlik ve birleştirme işlemlerinin ardından kültür varlığı envanterine giren tarihi su testisi, son haliyle retoratörlerin emeğini ortaya koydu. Yıl boyu arkeoloji çalışmalarının devam ettiği Beçin Antik Kenti’nde bulunan birçok tarihi parçanın da aynı titizlikle birleştirildiği belirtildi.

Instagram’da (becinkalesikazisi), Facebook’ta “Beçin Kalesi Kazı Başkanlığı” ve Twitter’da “Beçin Kalesi Kazısı” isimleriyle oluşturulan resmi hesaplardan paylaşılan çalışmalar, birçok kullanıcıdan beğeni ve takip alıyor.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.