TARİHİ ‘SÜRGÜN’

TARİHİ ‘SÜRGÜN’
MUSTAFA İNCİ- Muğla’da 264 öğretmenin 29 Aralık tarihinde bir günlük iş bırakma eylemine katılmaları sonrasında değişik illere tayinleri çıkartıldı....

MUSTAFA İNCİ- Muğla’da 264 öğretmenin 29 Aralık tarihinde bir günlük iş bırakma eylemine katılmaları sonrasında değişik illere tayinleri çıkartıldı. CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan ve Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Bilgi Taşkıran Muğla Valisi Amir Çiçek ile görüştü. CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan “ Bakanlık düzeyinde böyle bir tasarruf varsa bunu ülke gündemine taşıyacağız” dedi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ‘ Bu konuda herkesin akli selim davranacağını düşünüyorum” dedi. Öte yandan Muğla Anadolu Lisesinde ki öğrenciler öğretmenlerinin tayin edilmesine derslere girerek protesto etti.

264 öğretmene tayin

Muğla’da Eğitim-Sen üyesi 264 öğretmenin 29 Aralık tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle başka illere tayini çıkartıldı. Muğla’da aralarında CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Bilgi Taşkıran ve öğretmenler oluşan bir heyet konuyla ilgili Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti. Yapılan ziyarette tayinleri çıkartılan ve çıkartılmak istenen öğretmenlerin durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Muğla Valisi Amir Çiçek kendisini ziyaret eden heyete konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Görüşmeler olumlu geçti

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ vali beyle konu hakkında görüştük. Umut verici bir görüşme oldu. Herkesin bu konuda daha duyarlı olacağını düşünüyorum. Eğitimin bölünmemesi için büyük bir çaba içerisinde olduklarını gördüm. Buda bizi sevindirdi tabi. Daha iyi olacağını mut ediyoruz. Türkiye genelinde bir huzurun herkesin ihtiyacını olduğunu düşünüyoruz.Herkes akli selim davranacak diye düşünüyorum” dedi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan “ Bu günkü görüşmeler iyi geçti. Bakanlık düzeyinde böyle bir tasarruf var ise bununla ilgilide gerekli çalışmalar yapacağız. Başka illerde böyle bir uygulama var ise bunu ülke gündemine de taşıyacağız.Bu kışta kıyamette insanları evinden barkından ayırmak yakışmaz. Eğitim gören çocuklarımıza da büyük bir haksızlık olur. Bu günkü girişimin olumlu olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Öğrenciler protesto etti

Muğla Anadolu Lisesi'nde 8 görevli öğretmen, üye oldukları Eğitim-Sen'in çağrısıyla 2015 yılının Aralık ayında 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Okulda eğitim-öğretim gören bir grup öğrencisi ise, öğretmenlerinin diğer illere atanacağını öne sürerek derse girmeme eylemi yaptı. Kendileriyle görüşen okul idaresinin "Derse girin" çağrısına rağmen öğrenciler eylemlerini sürdürdü. Eyleme bazı veliler de destek verdi.

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.