TARİHİN BÜYÜSÜNDE PEDALLAYACAKLAR

TARİHİN BÜYÜSÜNDE PEDALLAYACAKLAR
Ay tanrıçası Selene’nin şehri ve ay ışığının en güzel izlendiği Bafa Gölü kenarındaki Heraklia Antik Kenti, 18-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Doğa,...

Ay tanrıçası Selene’nin şehri ve ay ışığının en güzel izlendiği Bafa Gölü kenarındaki Heraklia Antik Kenti, 18-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Doğa, tarih ve kültür zengini bölgede yapılacak yarışta, 8 ülkeden 250’ye yakın sporcu tarihin büyülü atmosferinde pedal çevirecek.

Milas Kapıkırı Mahallesinde, ay ışığının en güzel izlendiği Bafa Gölü kenarındaki Heraklia Antik Kenti, 18-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Kadim medeniyetin esintileriyle, köy hayatının birleştiği nokta olan Kapırıkırı Mahallesinde, Uluslararası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonasının lansmanı yapıldı. Lansmana Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Genlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ve Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına, 250 ye yakın dağ bisikleti tutkununun katılacak. 18-19 Eylül 2021 tarihinde Bafa Kapıkırı'da gerçekleştirilecek MTB Şampiyonası için 7 kilometrelik parkur belirlendi.

Kadınlarda ve erkeklerde yaş gruplarına göre 8’er kategoriden 16 kategoride pedallayacak sporcular, zor ve çetin bir parkurdan çıkmaya çalışacaklar. Mısır, İngiltere, Almanya, KKTC, İskoçya, Sırbistan, Azerbeycan ve Ukrayna olmak 8 ülkeden 20 yabancı 150 den fazla Türk olmak üzere 250 ye yakın sporcunun katılması planlanan yarış bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Yarışmada dereceye giren sporculara Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kupa ve madalya ile BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz tarafından Bodrum Very Chic Hotel'de hafta sonu tatili hediye edilecek.

MUĞLA’DA SPORDA MARKA KENT OLACAK

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman doğa, tarih, kültür ve turizm zengini olan bölgede bu tür spor faaliyetlerinin tanıtıma büyük katkısı olduğunu belirtti. Ömer İlman, “Bu bisiklet turu böyle bir doğa harikasında yapılacak. Bu değerlerimizi öne çıkaracak. Muğla’nın turizm potansiyelini daha da ileriye götürecek. Bu tur spor organizasyonları yoluyla turizmin 12 aya çıkarılması konusunda, biz destek olmak istiyoruz. Bisikletin ayrı bir yeri var hem çevre dostu,  hem sağlık dostu olması biraz daha öne çıkardı. Muğla’da bisiklet organizasyonları pandemiye rağmen eksik kalmadı. Turizmde marka kent olan Muğla’nın sporda marka kent olması yolunda hep birlikte yapacağız çok işler var. Turizme, spora ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

TURİZMİ DÖRT MEVSİME YAYMAK İSTİYORUZ

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, bisiklet yarışının bölgeye değer katacağını ifade etti. Zekeriye Bingöl, “Bu bisiklet organizasyonu sayesinde bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağız. Muğla’ya daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Turizmi dört mevsime yaymak istiyoruz. İşbirliği içerisinde birçok şey yapmaya çalışıyoruz. Muğla’ya yaptığımız hizmet ülkemize yaptığımız hizmettir. Bu bakımdan çok önem veriyoruz.” diye konuştu.

BÖLGENİN ZENGİNLİĞİNİ DÜNYAYA ANLATACAĞIZ

Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, “Bu organizasyonu başarıyla yapıp gelenekselleştirmek istiyoruz. Çok daha geniş katılımlı yapma hedefindeyiz. Her yönden zengin olan bölgeye değer katacağını düşünüyoruz. Bisiklet yarışı maddi manevi bölgemize katkısı olacaktır. Markalaştırma üzerine çalışmalar yapacağız. Bu sayede buradaki tarihsel zenginliği dünyaya anlatmış olacağız. Buradaki kadim kentte köylüler de yaşıyor. Sporcular parkurda ineklerin, kazların ve eşeklerin arasından geçecekler. Köy hayatını da anlatmış olacağız.” dedi.

Bisiklet yarışı ile ilgili bilgiler veren İlker Cömert şöyle konuştu: “Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde düzenlenen dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarını milyonlarca izleyici takip ediyor, bisiklet yarış rotalarında bulunan bölgelerin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. 190 ülkede yayınlanan Tour de France, dünyanın en çok görüntülenen üçüncü spor etkinliği olarak yarışın geçtiği etaplarda bulunan şehirlerin yatırımlarına 10 kat geri dönüş sağlıyor. 44 milyar avroluk pazar payına sahip bisiklet turizmini Türkiye'ye kazandırmak özellikle bu spor için birbirinden önemli rotalara sahip olan Muğla'nın bu pastadan payını alması için önemli bir çalışma yürütülüyor. Uluslararası bisiklet yarışları, etap başına yapılan yatırımın 10 katı ekonomik geri dönüş sağlıyor. Dünya çapında genel olarak “aktif turizm” seçeneklerine talep artarken, spor turizminin yıllık ekonomik değeri ise 800 milyar dolar ile turizm pazarının yüzde 10'unu oluşturuyor. Çevresel konulara duyarlılık, sürdürülebilir seçimlerde bilinç ve slow turizm seçenekleri arttıkça bisiklet turizmi paketleri, aktif turizm pazarının yarısını oluşturmaya başladı. Avrupa'da bisiklet turizminin ekonomik değeri yıllık 44 milyar Euro, sektör yaklaşık 700 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bisikletli turist, her şey dahil paketler ile tatil yapanlara göre yüzde 40 daha fazla para harcıyor. Fransa, Almanya, Avusturya ve Danimarka bisiklet turizminin en yaygın olduğu ülkeler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Fransa bisikletli turizmden en çok kazanan ülke olarak 19 milyar Avro ile aslan payını alıyor. Bisikletlileri sayıyor, gerekli ölçümleri yapıyor, hangi sezonda artış var, geçen yıla göre pazar yüzde kaç büyümüş sürekli değerlendiriyor ve gerekli aksiyonları alıyor. Fransa, bisiklet yarış organizasyonu ile ülke tanıtımına yatırım yaparken 'sportif olmayan turistler için paket ve hizmet sunmayı da ihmal etmiyor.”

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.