Tarım İl Müdürü Arıcılarla İftar Yaptı

Tarım İl Müdürü Arıcılarla İftar Yaptı
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinde ormanlık alanda konaklayan arıcılara sürpriz ziyarette bulundu. Arıcı çadırında iftar yapan arıcılar,  İl Müdürünü...

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinde ormanlık alanda konaklayan arıcılara sürpriz ziyarette bulundu. Arıcı çadırında iftar yapan arıcılar,  İl Müdürünü karşılarında görünce önce şaşırdılar, sonra çok mutlu oldular.

Arıcılık konusunda yapılması planlanan Yazlık Arı Projesi için Kavaklıdere’de incelemelerde bulunan İl Müdürü Erkal, arılarını bölgede konaklatan arıcıları ziyaret etti, iftar sofrasına konuk oldu. Başta İl Müdürü Şakir Fırat Erkal olmak üzere, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz, İlçe Müdürü Emrullah Çetin ve ilgili teknik personel bölgede inceleme yaptı vebu kapsamda arıcılarla istişarede bulundu.  Arıcılar, İl Müdürünün ziyaretinden çok memnun kaldıklarını, iftar saati yaklaştığı saatlerde olması sebebiyle beraber iftar yapma fırsatı bulduklarını ve başta arıcılık konusunda olmak üzere birçok konuda sohbet etme fırsatı yakaladıklarını söylediler. Güzel ve samimi bir ortam olduğunu ifade eden arıcılar bölgede planlanan arıcılık projeleri ile arıcılığı destekleyecek lavanta, kekik, akasya başta olmak üzere birçok bitkinini yaygınlaştırılması konusunu görüştüklerini söylediler. Yapılacak çalışmaların ümit verici olduğunu ve kendileri ile bilgi alış-verişinde bulunulduğunu ifade ettiler.

İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, bölgede hem konaklayan arıcılara sürpriz ziyaret hem de planlanan arıcılık çalışmaları için bölgede incelemede bulunmak için gittiklerini, iftar saati yaklaşınca arıcılara sürpriz ziyarette bulunduklarını söyledi. Samimi ve keyifli bir iftar sohbeti olduğunu söyleyen Erkal, bol bol arıcılık konusunda ve bölgede kırsal kalkınmayı sağlayacak çalışmalar hakkında bilgi alış-verişinde bulunduklarını ifade etti. Çok verimli geçen bu ziyaretleri tarımın diğer sektörlerindeki paydaşlarla da yapmayı planladığını söyleyen Erkal, üreticileri yerinde ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini kendi mekânlarında dinlemenin daha etkin olacağını vurguladı.Bu iftar ziyaretinden hem kendisinin hem de arıcıların memnun kaldığını söyleyerek, ziyaretlerinin devam edeceğinin sinyalini verdi. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu, ramazanın son günlerinde kendisini ve ekibini iftar sofralarında misafir ettikleri için arıcılara teşekkür etti.

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.