Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara %50 hibe desteği

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara %50 hibe desteği
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında KOBİ'lerin "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarına" yüzde 50 hibe desteği...

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında KOBİ'lerin "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarına" yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.

Hibe desteklerinden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Uygulama Rehberinin yayınlanmasından itibaren 90 gün başvuru süresi tanınacak. Hibe desteklerinden tarım ve hayvancılıkla ilgili altyapı yatırımları yapan KOBİ'ler yararlanabilecek.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığından "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" yayınlandı. "Doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması" gibi amaçlarla yayınlanan 2020/24 sayılı tebliğde ayrıca "yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi" hedefleniyor.

Tebliğde, hibe desteğinden yararlanabilecek projelerin; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 3 milyon TL, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 2 milyon TL, yarım niteliği kapasite arttırım, teknoloji yenileme ve modernizasyon olan başvurularda 1 milyon 500 bin TL üstü limitten projeler olması gerektiği bildirildi. Tebliğde ayrıca hibeye esas projelerin tutarının alt limitinin ise 250 bin TL olduğu belirtildi.

Proje başvurularının kabul edilmesi halinde, hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğinin ifade edildiği tebliğde başvuru sahiplerinin hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'si oranında katkı payını, aynı katkıyı ve toplam mal alın tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmesi gerektiği bildirildi.

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.