Tarladan çim sahalara uzanan başarı öyküsü

Tarladan çim sahalara uzanan başarı öyküsü
Muğla'nın Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan 2000 doğumlu Ece Öztürk, azmi ile takdir topluyor. Aydın 7 Eylül Gençlikspor'un kadın futbol...

Muğla'nın Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan 2000 doğumlu Ece Öztürk, azmi ile takdir topluyor. Aydın 7 Eylül Gençlikspor'un kadın futbol takımında top koşturan ve Aydın’da Beden Eğitimi Öğretmenliği eğitimi alan 20 yaşındaki Ece, üniversite sınavına hazırlandığı ve vazgeçilmezi olan tarlayı da ihmal etmeyerek, traktörle çift sürüyor.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan Ece Öztürk (20) azmi ile takdir topluyor. Küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan ve şuan Aydın 7 Eylül Gençlikspor'da spor hayatını profesyonel olarak devam eden Öztürk, bir yandan Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde üniversite okuyor, bir yandan da, üniverssite sınavlarına hazırlandığı tarladan vazgeçmeyerek, traktörle çift sürüyor. Üniversite sınavına tarlada traktörle çift sürerken çalıştığını ve kazandığını söyleyen Öztürk, pandemi dolayısıyla ara verilen ve liglerin başlamasına rağmen kadın liglerinin başlamamasına sitem etti.

Küçük yaşlarda traktör kullanmaya başladığını söyleyen Ece Öztürk, "Babama tarladaki işlerinde yardım ediyorum. Daha 4'üncü sınıftayken babamın kucağında traktör sürmeye başladım. Biraz daha büyünce, kendim kullanmayı öğrendim ve sonrasında ehliyetimi aldım. Üniversite sınavına bile tarlada hazırlandım. Molalarda ders çalıştım. Benim için zor olmuyor aksine erkeklerin yapabildiği her işi yaptığım ve bu işlerin cinsiyete bakmadığını gösterdiğim için kendimle gurur duyuyorum. Yağmurlar şimdi yağdı ve tarlaların tavı geldi. Biz şimdi tarlaları süreceğiz, ekinlerimizi ekeceğiz. Yaza doğru ekinlerimiz olduğunda toplayacağız. Üniversiteyi Bedeb Eğitimi Öğretmenliği bölümünde Aydın'da okuyorum. Aydın'a gidince burayı çok özlüyorum. Aynı zamanda futbol hayatıma da Aydın'da devam ediyorum. Şuan pandemiden ötürü okulum ve oynadığım lig iptal olduğu için Muğla'ya döndüm" dedi.

"FUTBOL TUTKUMDAN HİÇ VAZGEÇMEDİM"

Kadın futboluna gereken değerin verilmediğini vurgulayan Öztürk, "Futbol oynamaya da çok küçük yaşlarda başladım. Babam gençken futbolla ilgileniyormuş oradan bir yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Okulda hep erkeklerle maç oynardım. Öğretmenlerim hep beni izlerdi çok mutlu olurdum. Lisede de futbol oynamaya devam ettim ve birçok şampiyonluk yaşadım. Futbol tutkumdan hiç vazgeçmedim ve zamanla profesyonelleştim. Profesyonel olarak ilk Fethiye'de oynamaya başladım fakat çok uzak olduğu için zorlandım bu sebeple bıraktım. Daha sonra Köyceğiz'e yeni bir futbol takımı açıldı oraya gittim fakat kulübüm maddi sorunlardan dolayı kapandı. Maalesef kadın futboluna Türkiye'de yeteri kadar değer verilmiyor. Üniversiteyi Aydın'da okumaya başlayınca orada 2. Ligde mücadele eden bir takım vardı orada antrenmanlara çıktım, beğenildim. Oraya transfer oldum. Bir senedir 7 Eylül Gençlikspor'da oynuyorum. Hedefim 1. Lig. Gelecek için planlarımda ve hedeflerimde milli takıma girebilmek var. 10 yıl sonra kendime baktığımda gurur duyacağım ve futbol oynamaya devam edeceğimi umuyorum. Tek istediğim erkeklere futbol konusunda değer verildiği kadar kadınlara da verilmesini istiyorum. Pandemi sonrası erkek ligleri başlamışken henüz kadın ligleri başlamadı. Bu konuda adaletli davranılmasını ve kadın futboluna gereken değerin verilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4780 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.