Taşar, “Trafik sorunu çözülmeli”

Taşar, “Trafik sorunu çözülmeli”
Her geçen gün daha da artan araç sayısı ile birlikte adeta durma noktasına gelen Fethiye şehir merkezi trafiği için acil önlemlerin alınması için çağrıda...

Her geçen gün daha da artan araç sayısı ile birlikte adeta durma noktasına gelen Fethiye şehir merkezi trafiği için acil önlemlerin alınması için çağrıda bulunuldu. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar özellikle araç park yerlerinin yetersizliği ve sürekli olarak artan araç sayısı nedeniyle tatilcilerin bile çok büyük sorun yaşadığı araçlarını gidecekleri noktaya uzak bir yere park etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Nüfusun yaz aylarında 350 bini bulduğu Fethiye’de sadece yılın ilk bölümünde trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artarak 107 bin 434’ten 108 bin 855’e yükseldi. Bu araçların yüzde 49,8’ini otomobil, yüzde 37,6’sını motosiklet 5.4’ünü kamyonet, , yüzde 1,3’ünü traktör, yüzde 2.3’sını kamyon, yüzde 2.2’ünü minibüs, yüzde 1’ini otobüs, yüzde 0,4’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor. Taşar, şehir içi trafiğinin durma noktasında olduğunu belirterek, “yollarımız artık yetersiz kalıyor. Burada görev tabiî ki emniyet güçlerimize düşüyor lakin Fethiye de görev yapan polis sayımız nüfusumuza göre yetersiz kalıyor. En azından polis sayısı artırılsa geçici bir çözüm olur. Şehir merkezinden çıkışlara alternatif yollar açılsa, kendi aralarıyla şehir merkezine gelen esnaflarımız veya vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullansa trafik biraz nefes alır. 10dk işi vatandaşımız 40 dk araç park yeri arıyor yada uzak noktaya bırakıyor kendisi açısından vakit kaybı oluşuyor. Toplu taşıma araçlarımız oldukça iyi hizmet veriyor. Tercih noktasında toplu taşımayı kullansalar hem işlerini kısa sürede yapacaklar hem de sıkıntı yaşamayacaklar. Şehir için kalan ve taşınmayan okullarımızın mutlaka Değirmenbaşı mevkiindeki kampüse taşınması gerekmektedir. Belki bu okullardan bir araziye çok katlı otopark yapılabilir. Bizler görüşlerimiz rapor halinde ilgili kurumlara sunacağız. Ankara için de aynı raporu ulaştıracağız. Taşın altına herkesin elini koyması gerekmektedir. Yoksa sadece yerel yönetimden her şeyi beklemek haksızlık olur.”dedi.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.