TATİL BELDELERİNE BAYRAM GÖÇÜ BAŞLADI

TATİL BELDELERİNE BAYRAM GÖÇÜ BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı açıklamasının ardından, turizm cenneti Muğla’ya tatilci akını başladı. Rezervasyonlarda patlama yaşandı ve tatilciler rezervasyon için yer...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı açıklamasının ardından, turizm cenneti Muğla’ya tatilci akını başladı. Rezervasyonlarda patlama yaşandı ve tatilciler rezervasyon için yer bulamadıklarını dile getirdi. Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi tatil beldeleriyle ünlü Muğla’da yollar tıkandı ve trafik felç oldu.

BERİTAN YÜCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramın tatili süresini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurban Bayramı dolayısıyla köprülerden ücretsiz geçiş cuma gecesi itibariyle başlıyor. Kurban Bayramı tatili 16 Temmuz Cuma akşamı başlayıp 26 Temmuz Pazartesi sona erecek.” dedi.

Tam kapanma döneminde özellikle Bodrum ilçesine yaşanan ‘tatil göçünün’ ardından şimdide Kurban Bayramı için ‘bayram göçü’ yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilini açıklamasının ardından, turizm cenneti Muğla’ya tatilci akını başladı. Rezervasyonlarda patlama yaşandı, tatil cennetine giden yollar tıkandı.

REZERVASYONLAR DOLU

Ülkenin dört bir yanından tatil cennetine akın eden vatandaşlar, giriş çıkışlarda trafiğin tıkanmasına neden oldu. Coronavirüsle aşısında Türkiye genelinde birinci olan turizm merkezinde tatilciler, bayram tatilini geçirecekleri tesislere gelmeye başladı. Turizmciler, bayram öncesi rezervasyonlarda patlama yaşandığını bildirdi. Doğa harikası coğrafyasında her yıl milyonlarca turistin tatillerini geçirdiği, 'mavi yolculuğun kalbi' Muğla'da, turizm de hareketlendi. Coronavirüs tedbirlerinde normalleşme kararları, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, turistik tesislerde ve 'mavi turlarda' rezervasyon yoğunluğu yaşandı.

10 MİLYON TATİLCİ 10 MİLYAR TL’LİK EKONOMİ

Bayram tatilinin 9 gün olacağının açıklanmasının ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu süreçte 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve 10 milyar TL'lik bir ekonomi oluşacağını söyledi. Bayram tatili, 16 Temmuz cuma akşamı başlayıp 26 Temmuz Pazartesi sona erecek. Trafik uzmanları şimdiden bayramda meydana gelebilecek kazalara karşı uyarılara başladı.

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.