TATİL GÖÇÜ TEPKİLERE NEDEN OLDU

TATİL GÖÇÜ TEPKİLERE NEDEN OLDU
Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde alınan 17 günlük tam kapanma kararının ardından özellikle Muğla’nın Bodrum ilçesi, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların akınına uğradı. Bodrum’a akın...

Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde alınan 17 günlük tam kapanma kararının ardından özellikle Muğla’nın Bodrum ilçesi, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların akınına uğradı. Bodrum’a akın eden vatandaşların ‘tatil göçü’ sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı ardından 29 Nisan’dan 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar 'tam kapanma' kararı alındığını açıklamıştı. Bu kararın açıklanmasının ardından özellikle İstanbul ve diğer büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, 17 günlük kapanma dönemini fırsat bilerek Muğla’nın Bodrum ilçesine akın etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’da düzenlenen il değerlendirme toplantısında tatil beldelerine yaşanan göç ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının daha sıkı olarak uygulandığı bu dönem öncesinde tatil beldelerimizi doğru olağandan daha fazla hareketlilik gerçekleştirildiği ve başka illerden kısıtlama süresini turizm bölgelerinde geçirmeye karar veren vatandaşlarımızın hareketliliğine sebep oldu. Bu durumun virüsün yayılması için yeni bir fırsat olmaması amacıyla tedbir ve uygulamaları yerinde görmek üzere Antalya’da durum değerlendirmesi yaptık.”

BODRUM, TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların Bodrum’a olan tatil göçüne sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Vatandaşların Bodrum’a akın etmesi kısa sürede twitterde Türkiye gündemine girmesine neden oldu. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdiler:

“Bodrum’un şu anki nüfusu 500.000’i aştı ama toplam yoğun bakım yatak sayısı: 30”, “Siz ne görüyorsunuz bilmiyorum ama ben boşa giden sadece 17 gün görüyorum”, “Covid göçü sene 2021 tarihe geçecek”

AHMET ARAS: “BİRDENBİRE BU KAOS İLE KARŞILAŞTIK”

Yaşanan tatil göçünün ardından 29 Nisan Perşembe günü açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Normalde bu nüfus Bodrum için 2025 yılında tahmin ediliyordu ama salgın bu işi 4 sene geri çekti ve şu anda biz o hazırlıkları yapamadan birdenbire bu kaos ile karşılaştık” dedi.

“CİDDİ BİR ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜ VAR”

Bodrum’da bir taraftan da 40 yılın getirdiği altyapı sorunlarıyla mücadele ettiklerini belirten Başkan Aras, “Bodrum’un her tarafında, bizim de desteklerimizle büyükşehir ve bakanlık tarafından altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Şu anda Bodrum’da hem kamusal hizmetler açısından hem de inşaatların yoğun bir şekilde devam etmesinden dolayı ciddi bir şantiye görünümü var. Bizi en çok zorlayan konulardan başında geliyor. Bunun dışında temel belediye hizmetleri olan ulaşım, katı atık, fen işleri gibi diğer hizmetlerin birçoğunu herhangi bir aksaklığa meydan vermeden sürdürmeye çalışıyoruz. Ama bu nüfus yoğunluğunda bu işlerde çok kolay olmuyor” diye konuştu.

“HER ŞEY KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 30 Nisan Cuma günü yayımladığı yazılı açıklamada ise “Yurttaşlarımız, kapanma süresini Bodrum’da geçirmeyi tercih ettiler. Büyük oranda artan bir nüfus olduğu doğru ancak her şey kontrolümüz altında” ifadelerini kullandı. Sadece bulaşı riskine karşı değil halkın refahı için de kesintisiz çalışmalar yürüttüklerini, yoğunluğa ve yaşanabilecek sıkıntılara karşı hiç vakit kaybetmeden kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Aras, belediye hizmetlerinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

Yoğunluğun İçişleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından öngörülmesi ve tedbir alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aras, Dünya'da ve Türkiye’de devam eden salgının tüm olumsuzluklarına rağmen vatandaşların huzur ve güvenliği için tedbirlerin arttırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.