Hasan Telli

Hasan Telli

Tatile Gelin Ama…

Tatile Gelin Ama…

Turizmciler, Kurban Bayramı tatilini 10 gün olarak açıklamasıyla sevindi. Şimdiden otellerdeki rezervasyonlarda doluluk oranı yüzde 90’ları buldu. Turizmimler özellikle erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yapılması konusunda tatilcileri uyardı. Geçtiğimiz aylarda Marmarist’e yaşanan rezervasyon skandalını hepimiz hatırlıyoruz. Böyle üzücü durumlarla karşılaşmamak için gerekli önlemler şimdiden alındı. Birde bu uzun bayram tatilinin günübirlikçileri var.

***

Yaz aylarında sıcak havalardan bunalanların serinlemek için tercih ettiği en yakın sahil Akyaka. Özellikle son yıllarda bölgede çekilen dizi ve filmlerin etkisi ile tanınırlığı artan ve neredeyse hafta sonları adım atacak yer kalmayan Akyaka’da günübirlikçilerin oradan ayrılırken bıraktığı çöpler rahatsızlık vermeye devam ediyor. Akyaka’nın hem Denizli hem de Aydın illerinden en çabuk ulaşılabilen sahil olması buraya olan rağbeti de arttırıyor.  Hal böyle olunca Akyaka kapasitesinin neredeyse on katı misafiri ağırlıyor.

***

Akyaka’da yaşayanların bu durumdan pek hoşnut olduğu söylenemez. Her hafta sonu yaşanan bu yoğunluğun ardından etrafta biriken çöplerden rahatsız olanlar çareyi pankart asmakta buldu. İroni içeren sosyal medyada da beğeni rekoru kırıyor. Pankartta “Akyaka’da hayvanlar gibi davranınız. Onlar doğayı daha az kirletiyor” yazıyor. Burada verilmek istenen mesajı günübirlikçiler alır mı bilinmez ama bekleyip göreceğiz.

***

Tatilciler için bir uyarı taşıyan öneri mesajı da sosyal medyadan yükseldi. Sosyal medyada yayılan mesajda, “Kurban Bayramı tatili 10 gün olmuş. Fethiye’ye gelecekler için önerim şu; bizim buralarda deprem var hala sallanıyoruz, söylenmeyecekseniz gelin. Etrafta doğal hayat içinde domuzlarımız var besleyecekseniz gelin, Carettalarımız var onları rahatsız edip kendinize saldırmasını sağlamayacaksanız gelin, arabanızı yolun ortasına bırakıp dükkanlara alışverişe gitmeyecekseniz gelin, tüm yaya yollarına ve kaldırımlara park etmeyecek çöplerinizi arabalardan atmayacaksanız gelin, bizim insanlarımız bisiklet, motosiklet kullanır onlara çarpmayacaksanız gelin, alkollü araç kullanıp bizi öldürmeyecekseniz gelin, bizim buralar bizler için deşarj alanı değildir buralar bizler için yaşam alanıdır. Bizler burada tatilde değiliz yaşamımıza devam ediyoruz, herkesin tatilde olmadığını bilecek ve burada yaşayanların hayatlarına saygılı olacaksanız gelin, nem de çok sıcak dersen nefes almak bile zor. Demem o ki, Akyaka Manchester değil, Marmaris Amsterdam, Göcek de Nice değil, bilerek gelin. Unutmadan, sokak hayvanlarımız var; kedilerimiz, köpeklerimiz var. Biz onlara su veririz, yemek veririz. Onlara da iyi davranmanız lazım, ona göre gelin.  Aaa bir de su kesintileri oluyor, dubalarımız renk renk, yollar köstebek yuvası. Her 200 metrede bir anlamsızca sırıtan adam levhası da cabası. Bilin istedim. (Bu kısım sizle ilgili değil, kendimiz ettik kendimiz bulduk, gabaat bizim)” Yani, durum bu. İnsanca tatiller dilerim !

***

10 günlük uzun bayram tatili turizmcinin yüzünü güldürecek görünen o ancak üretim yapan fabrikalar ve ihracat yapan sanayi’de durum içler acısı. En yakınızda Denizli’de ihracat yapan firmaların bayram tatili zararları milyon dolarlarla ölçülecek. Buda uzun bayram tatilinin görünmeyen acı yüzü. Hepinize insanca ve ekonomik tatiller.

Bu yazı toplam 1092 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR