Tatile giren öğrenciler, uzaktan eğitimle derslerine devam edecek

Tatile giren öğrenciler, uzaktan eğitimle derslerine devam edecek
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Koronavirüs ve önleyici tedbirler toplantısında alınan kararla "Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Koronavirüs ve önleyici tedbirler toplantısında alınan kararla "Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki resmi/özel tüm okullar 16 Mart Pazartesi gününden başlayarak, 30 Mart Pazartesi gününe kadar 2 hafta süreyle tatil edildi.

Koronavirüs ve önleyici tedbirler toplantısında alınan kararla "Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki resmi/özel tüm okullar 16 Mart Pazartesi gününden başlayarak, 30 Mart Pazartesi gününe kadar 2 hafta süreyle tatil edildi.

Öğrenciler, bu iki haftalık tatilde öğrenciler 16-20 Mart tarihleri arasında ara tatillerini yapacaklar, 23 Mart Pazartesi günü itibariyle bir hafta boyunca ev ortamlarında uzaktan eğitim alacaklar. 30 Mart Pazartesi günü ise tüm okullarda dersler yeniden başlayacak. Muğla’da 786 okulda 153 bin 293 öğrenci ara tatil ve uzaktan eğitimden faydalanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan ara tatil uygulamasının ilki 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılmıştı. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan ikinci ara tatil ise Koronavirüs önlemleri kapsamında öne çekilerek 16-20 Mart tarihleri arasına yapılacak.

23 Mart 2020 tarihi itibariyle tatilin 2. haftası başlayacak ve öğrenciler bu süreçte evlerinden uzaktan eğitime geçecek. Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) tümüyle yenilenen yüzüyle ders ortamını evlere taşınacak öğrenciler uzaktan eğitim ile derslerine devam edecek. Aynı zamanda TRT ve televizyon kanalları aracılığıyla da dersler uzaktan eğitim yoluyla ev ortamında verilecek.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilerimiz, EBA Akademik Destek platformu üzerinden, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında merkezi sınava hazırlanan öğrenciler de yine EBA üzerinden sunulan ücretsiz destek aracılığıyla hazırlıklarına devam edebilecek.Bu kapsamda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle EBA kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi imkânı sağlandı.

Amaçlarının virüsün yayılmasını kolaylaştıran, sosyal yaşamın yoğun olduğu kalabalık ortamlardan uzaklaştırmak olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, velilere seslenerek şunları dile getirdi: “Sizlerden öncelikli ricamız, öğrencilerimizin bu iki haftalık süreci evde geçirmelerini sağlamanız, onları başta alışveriş merkezleri, kafe, restoran vb. olmak üzere virüsün yayılmasını kolaylaştıran, sosyal yaşamın yoğun olduğu kalabalık ortamlardan uzak tutmanız olacaktır.  Bakanlığımız tarafından, öğrencilerimizin bu süre içinde öğrenme süreçlerinden uzak kalmamaları adına gerek interaktif ortamda gerekse okul başladıktan sonra gerçekleştirilecek telafi eğitimleri yoluyla tüm tedbirlerin alındığını ve alınacağını bilmenizi istiyor; öğrencilerimizle sağlıklı, iyi bir tatil geçirmenizi diliyorum”

Eğitim Takvimi ise şu şekilde:

2.Ara Tatil: 16-20 Mart 2020, Uzaktan eğitim: 23-27 Mart 2020, Okulların açılması: 30 Mart 2020,

Yaz tatili başlangıcı: 19 Haziran 2020.

11 haftalık yaz tatilinin ardından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 7 Eylül 2020 tarihinde başlayacak.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.