TATLI TELAŞLARA VİRÜS GELMESİN

TATLI TELAŞLARA VİRÜS GELMESİN
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos 2021’de kabine toplantısı sonrası 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayacağını ve yüz yüze eğitimde PCR testinin zorunlu olacağını açıkladı. Pandemi nedeniyle okullarından...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos 2021’de kabine toplantısı sonrası 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayacağını ve yüz yüze eğitimde PCR testinin zorunlu olacağını açıkladı. Pandemi nedeniyle okullarından yaklaşık bir buçuk yıldan beri uzak kalmış öğrenciler okullarına geri dönüyor.  Üniversite tercihleri 20 Ağustos Cuma günü saat 23:59’da sona erecek. Bu sene üniversite tercihi yapanlar “acaba nereyi kazanacağım?” diye düşünüyor. Bu günden itibaren adayların hem tatlı hem heyecanlı bekleyişleri başlıyor.

Pandemi nedeniyle üniversiteler on sekiz ay kapalı kalmasının ardından nihayet yüz yüze eğitime geçiyor. Geçtiğimiz yıl üniversiteyi kazanmış fakat okula gitme şansı bulamayan öğrenciler okullarına kavuşuyor. Bir yandan bu heyecanla okullar açılmadan iki üç ay öncesinden ev tutanlarda oldu, bir yandan da “acaba tekrar kapanır mı?” düşüncesi ile ev tutma konusunda kararsız olanlar da var tabi ki.

Üniversitelerin açılmasına sadece ebeveyn ve öğrenciler değil, esnaflar da sevindi. Üniversite çevresindeki esnaflar gelirlerinin büyük bir kısmı öğrencilerden sağlıyor. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıl boyunca iş yapmakta zorlanan iş yerleri oldu. Siftah yapmadan akşamı eden çok esnaf zor durumda kaldı, bazıları ise kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu nedenle esnafla beraber özel sektörde çalışan bir çok kişi aileleriyle beraber ekonomik sıkıntıları yaşadığı bir dönem geçirdi. Okulların açılması  bir nevi ekonomik sıkıntıların az da olsa  giderilmesine vesile olacaktır.

Önlisans öğrencilerinin hiç okula gitmeden uzaktan online derslerle mezun olması demektir. Pandemi mezunları olarak anılmaktan hiçbir öğrenci memnun olmaz elbette. Uygulamalı derslerin ise uzaktan eğitimle ne kadar verimli işlenebileceği ise tartışılır. Göz teması ile yüz tüze eğitimin yerini elbette hiçbir şey tutmaz.

Bu sene tekrar okulların açıldıktan sonra   kapanması demek  ekonominin kısır bir döngüye girmesi aynı zamanda eğitimine ara veren eğitim gördüğü illerde ev kiralayan her öğrencinin bir yıl boyunca oturmadıkları evlere kira ödemeleri aile bütçesine işkenceden başka bir şey olmaz.

O nedenle her ne olursa olsun; maske, mesafe ve temizlik kurallarını elden bırakmamaya gayret etmeliyiz.  Her öğrenci üniversite hayatı yaşamak ister. Başka illerde, farklı bölgelerde hem o şehrin doğal, kültürel, tarihi  zenginliklerini görmek hem de akademik eğitimine devam etmek her gencin hayalinde yaşattığı yaşam şekli olmuştur. Gençlerimizin bu tatlı telaşları arasında geleceğinden endişe duymamaları için ebeveynler olarak, yetişkinler olarak bizlerde elimizden gelen desteği gösterelim.

Tatlı telaşelere virüs gelmesin… Sevgiyle

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.