Tavaslı ailesine devlet kurumlarından ziyaret

Tavaslı ailesine devlet kurumlarından ziyaret
Gazetemizin 26 Ekim tarihli sayısında “Hayat penceresine ‘park’ engeli” başlıklı haberimize konu olan Tavaslı ailesinin engelli çocukları Serkan...

Gazetemizin 26 Ekim tarihli sayısında “Hayat penceresine ‘park’ engeli” başlıklı haberimize konu olan Tavaslı ailesinin engelli çocukları Serkan Tavaslı’nın sokağı görebildiği tek pencerenin önüne araç parkı yapılmaması talebi, Menteşe Belediyesi’ni harekete geçirmiş, Belediye ekiplerince, söz konusu evin önüne duba dikilmişti. Bu gelişmenin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü ile Menteşe Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü yetkilileri de Tavaslı ailesini ziyaret etti.

Neval Çolak Arslan

Muğla Gazetesi’nin 26 Ekim tarihli manşetinde yer alan “Hayat penceresine park engeli” başlıklı haberimize konu alan Tavaslı ailesi ve engelli oğulları Serkan Tavaslı’ya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü ile Menteşe Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kurum yetkilileri ziyarette yaptıkları açıklamada, engelli vatandaş Serkan Tavaslı hakkında basına yansıyan gazete haberinin ihbar kabul edildiğini belirttiler.

Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Emine Ebru Bozçelik ve görevli meslek elemanı ile gerçekleştirdiği ziyarette, engelli bireye sahip Tavas ailesinin psikolojik yönden desteklenmesi için müdürlük psikoloğu tarafından ailenin Atipik psikoloji ekseninde desteklenmesinin planlandığı kaydedildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü’nce engelli bireylere sahip ailelerin günlük hayatta yaşadıkları problemlere çözüm üretebilecek faaliyetler planlandığı belirtilerek, “Tavaslı ailesinin 2010 yılından itibaren müdürlüğümüzün evde bakım hizmeti kapsamında sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmektedir. Engelli bireylere sahip ailelerin yaşadığı güçlüklerin hafifletilebilmesi için müdürlüğümüzün danışmanlık biriminde görevli psikologlarımız aile danışmanlığı hizmeti verilecek. Bakım hizmetini vermekte olan anne Ayşen Tavaslı’ya bireysel bakım planına yönelik rehberlik yapılarak, yaşanabilecek olası zorluklarda müdürlüğümüze ulaşabilecekleri belirtilmiştir” şeklinde ifade edildi.

Bu haber toplam 637 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.