Tavlı’dan 12 Mart Mesajı        

Tavlı’dan 12 Mart Mesajı        
Muğla Valisi Orhan Tavlı 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.İstiklal Marşının kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşanıldığını ifade...

Muğla Valisi Orhan Tavlı 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşının kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşanıldığını ifade eden Vali Tavlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz.

Vatanına, milletine duyduğu derin sevgiyle kaleme aldığı İstiklal Marşımızı milletimize armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy, “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” diyerek, istiklal mücadelesinin ve gösterilen fedakârlığın büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir.

Tarihin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen her türlü tehdide kardeşlik, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz,  bağımsızlığımızın sembolü, ortak sesimiz ve ortak vicdanımız olan İstiklal Marşı’mızı ilelebet muhafaza edecektir.

Değerli Muğlalılar, Sevgili Gençler, İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 100. yılına denk gelen 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de yıl boyunca içinde bulunduğumuz pandemi süreci de gözetilerek çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Valiliğimiz koordinasyonunda düzenlenecek özel etkinliklerle İstiklal Marşı'mızın anlam ve öneminin daha iyi anlaşılması, hem milli mücadele yıllarını hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun daha iyi kavranarak gelecek nesillere aktarılmasının sağlanmasının yanı sıra Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanları yâd edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Bu haber toplam 304 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.