Tayyare yeniden yerinde

Tayyare yeniden yerinde
Muğla'nın sembollerinden MUSKİ binasının önünde yer alan İsmet Tayyaresi, 9 ay sonra yenilendi. 2. Etap yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 9 ay önce...

Muğla'nın sembollerinden MUSKİ binasının önünde yer alan İsmet Tayyaresi, 9 ay sonra yenilendi. 2. Etap yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 9 ay önce 'yenilenecek' ibaresiyle kaldırılan İsmet Tayyaresi, aylar sonra yeniden yerine kondu.

Sinem Korkmaz

Muğla Büyükşehir Belediye’sinin il merkezinde gerçekleştirdiği Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap, cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında 9 ay önce kaldırılan Muğla’nın sembollerinden biri olan İsmet Tayyaresi’nin bakım çalışmaları tamamlandı. Bakım çalışmaları tamamlanan “İsmet Tayyaresi” yeniden MUSKİ binası önüne konuşlandırılıyor. Muğla'nın sembollerinden biri olan tayyarenin eski yerine geri koyulması vatandaşları memnun etti.

İSMET TAYYARESİ

Kurtuluş Savaşında Muğla’ya mecburi iniş yapan ve Muğlalı ustalar tarafından tamir edilerek ve Batı Cephesi’ne gönderilen ‘İsmet Tayyaresi’nin birebir maket yapımı 2008 yılında Muğla Belediyesi tarafından kentin girişine Uğur Mumcu Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği döner kavşağa yerleştirildi.

Bu haber toplam 3115 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.