TDİOSB’nin kuruluş hazırlıkları tamamlandı

TDİOSB’nin kuruluş hazırlıkları tamamlandı
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kuruluş hazırlıkları tamamlandı ve...

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kuruluş hazırlıkları tamamlandı ve kuruluş protokolü dosyası hazırlandı.

Muğla Valiliği’nde gerçekleşen toplantıda TDİOSB’ nin kurulacak bölge ile Antalya, Burdur ve Denizli İllerinin kavşak noktasında kurulacak olup, bulunduğu mevki itibariyle geniş bir alana hizmet verecek ve bölge hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Muğla bölgemiz için büyük önem arz eden süt sığırcılığı bakımından yatırımcılar için cazibe merkezi olmakla beraber, barındıracağı tüm büyükbaş hayvanların hastalıktan ari hale getirilmesi ile sağlıklı ve kaliteli süt üretimine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yaklaşık bin 200 dekar alanda 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesinde, sanayi parsellerinde süt işleme tesisi, yem fabrikası, biyogaz tesisi gibi sanayi işletmelerinin de yer alması ve yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması planlandı.

Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen süt, peynir ve yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek bölgeye ve tüm Türkiye’ye arzı sağlanacak.

TDİOSB’NİN KURULUŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Bünyesinde yer alacak olan yem fabrikası ile üreticiler daha uygun maliyetli yeme ulaşma konusunda büyük avantaj sağlayacak, kurulacak olan biyogaz tesisleri ile hayvansal atıklar elektrik enerjisine dönüştürülerek ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.

Güzel bir uyum ve enerjinin yakalandığını, kısa bir sürede bu aşamaya gelmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, bölge hayvancılığının gelişmesi, hayvan hastalıkları ile mücadelede avantajlar sağlanması, hayvansal atıkların çevreye verebileceği zararların ortadan kaldırılması gibi önemli avantajları olan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi’nin Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.