TEK BİR AĞACI KORUDUYSAM NE MUTLU

TEK BİR AĞACI KORUDUYSAM NE MUTLU
Muğla’daki yangında Afyon’dan destek için gelen enerji santrali çalışanı Hakan Tutuş, söndürme çalışmaları sırasında yanan ağacın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Tedavisi devam eden alev savaşçısı Tutuş gazetemize...

Muğla’daki yangında Afyon’dan destek için gelen enerji santrali çalışanı Hakan Tutuş, söndürme çalışmaları sırasında yanan ağacın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Tedavisi devam eden alev savaşçısı Tutuş gazetemize konuştu: “Ormanlarımız yanmasın, insanın gerçekten ciğerleri yanıyor. Keşke biraz daha mücadele edebilseydim. Tek bir ağacı alevlerden koruduysam ne mutlu”

MİKAİL ZEYBEK

Kavaklıdere ve Menteşe ilçe sınırlarına sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında özel şirket çalışanı Hakan Tutuş, yanan ağacın devrilmesi sonucu altında kalarak yaralandı. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, Kavaklıdere'nin Çamlıbel ve Çatak mahalleleri ile Göktepe Dağı'na ardından Muğla merkeze bağlı Şenyayla mahallesindeki ormanlık alana sıçradı. Havanın kararması nedeniyle karadan yürütülen söndürme çalışmalarında yer alan Rüzgar Enerji Santrali personeli Hakan Tutuş, devrilen ağacın altında kaldı. Yangın bölgesinde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri tarafından müdahalesi yapılan Tutuş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopter ile ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Hakan Tutuş’un kolunda kırık ve bacağında çatlak oluştu. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören alev savaşçısı Hakan Tutuş, gazetemize konuştu.

KEŞKE BİRAZ DAHA YARDIMCI OLABİLSEYDİM

Yaralanması sonucu tedavi gören alev savaşçısı Tutuş, o anları şöyle anlattı: “Afyon Dinar’daki enerji santralinde görev yapıyorum bizi görevlendirmeyle buraya gönderdiler. Yangınla mücadelede ek takviye olarak söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldım. Yılanlı Dağı bölgesinde yanan ağaç üzerimize düştü ve yaralandım. Kolumda ve bacağımda kırıklar oluştu. Tabi ormanlarımız yanmasın biz TV’den gördüğümüz kadarıyla neyin ne olduğunu bilmiyorduk. Ama işin içine girince ve sahayı görünce gerçekten insan üzülüyor, ciğerleri yanıyor. Tek bir ağacı yangından kurtardıysam ne mutlu. Bir tane bile bir ağacı kurtarmak için orada binlerce kişi, gönüllüsü, mücadele ediyor. Biz de o mücadelenin parçası olduk. Başımıza böyle bir iş geldi. Daha kötüsü olabilirdi. Keşke biraz daha yardımcı olabilseydik ama. Şuan iyiyim hissediyorum. Yangınla mücadeledeki seferberliği görünce duygulanmamak elde değil. Herkes elinden geldiğince mücadele ediyor. Bir an önce yangınların sönmesi tek dileğim”

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.