Güzide Kasim

Güzide Kasim

TEK SUÇLU BELEDİYE Mİ?

TEK SUÇLU BELEDİYE Mİ?

Bilindiği gibi Marmaris Bulvarı ve Abdi İpekçi caddelerinde yol çalışmalarımız devam ediyor. Muğla trafiği ve insanları için biraz zor günler yaşanıyor. Yol çalışmaları sırasında gerek su kesintileri gerekse elektrik ve internet kesintilerini zaman zaman yaşıyoruz. Daha önce ki köşe yazılarımda belirttiğim gibi biraz sabır demiştim. Eğer proje tanıtıldığı gibi olursa güzel olacak.

Ama görüyorum ki insanların psikolojisi iyice bozulmuş durumda. Tahammülsüzlük hat safhada. İki gün önce yaşadığım bir olay karşısında hem dehşete kapıldım hem de kendi kendime sorguladım.

Mesai bitimi şehir içi otobüsünü bindim. Abdi İpekçi caddesindeki çalışma nedeniyle yol kapanmış. Denetimli halk otobüs şoförü çok sinirlendi. Gayet sert bir üslupla yolculara ”İnmek isteyen varsa insin yol kapalı” dedi. Yolculardan bir kaçı güzergâhı soracak oldu ama nafile. “Bilmiyorum neresi açıksa oradan gideceğim” dedi. Arka kapıdan inenleri görmeyecek kadar sinirlenen şoför yolcular inerken kapıyı kapatırken bir çığlık koptu.  Neyse ki kimseye zarar gelmedi. Direksiyonu ara sokaklara çevirdi. Aman Yarabbim nasıl kullanıyor otobüsü. Yolcular panik. Sanki arkamızdan biri kovalıyor.Kimden kaçıyoruz?  Bu arada şoför abim inceden  inceden gönderme yapıyor.

Su arızasından dolayı Sabri Acarsoy İlkokuluna kadar her yer göl olmuş. Yukarıdan aşağıya dereden akar gibi su akıyor.

***                  ***                  ***

Anlamadım…

Şimdi suç kimin?  Belediyenin mi?  Şoförün mü? Suyu borularını patlamasına sebep olan çalışanların m? Yoksa yolcuların mı?

Her şey den önemlisi insan psikolojisi bence… Özel denetimli halk otobüsleri olsun belediyeye ait halk araçların şoförleri olsun hepsi,  psikoloji ve insan psikolojisi olaylar karşındaki oto kontrol seviyelerinin teste tabi tutulup sonra şehir içi hatlarında şoförlük yapmalarına izin vermeleri gerekiyor.

Sizler bu otobüslerde insan canı taşıyorsunuz. Hamilesi var, yaşlısı var, çocuğu var, ayakta yolculuk eden var. Nedir bu şiddet celal anlamadım…

Yine birkaç ay önce yaşadığım olay;

Menteşe halk otobüsü şoförünün Cumhuriyet Meydanından yolcu alımlarında, Akyol semtinde oturan yol üstündeki duraklarda inecek yolcuları otobüse almamaları. Şoförün cevabı aynen şuydu “binseniz bile yol üstünde (menteşe dışında)indirmem”   şoförler deyim yerindeyse kraldan çok kralcı olmuşlar.

Bir de ahh şu Perşembe günleri bir de hava yağmurluysa vay halimize.

***                  ***                  ***

Muğla yeni yeni gelişmekte olan bir il. Cefa çekmeden sefa olmaz.

Buradan sayın belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Lütfen şehir hattında çalışan şoförlerimize otokontrol,  anlayış ve psikoloji testinden geçirelim. Yolların durumu hakkında onlara da bilgi verelim. İnsanları paniğe sevk etmesinler. Ve bir gün gelin hep beraber otobüslere binelim. Şöyle bir gezelim.

Bu yazı toplam 1002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR