Telefon görüşmesi için tepe arıyorlar

Telefon görüşmesi için tepe arıyorlar
Muğla’nın Menteşe ilçesine 2.5 kilometre uzaklıktaki, 150 kişinin yaşadığı Düzen Mahallesi’nde yaşayan mahalleli, cep telefonu şebekelerinin çekmemesi...

Muğla’nın Menteşe ilçesine 2.5 kilometre uzaklıktaki, 150 kişinin yaşadığı Düzen Mahallesi’nde yaşayan mahalleli, cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle oldukça sıkıntılı. Mahalle sakinleri telefon görüşmesi yapabilmek için 1 kilometre yol yürüyerek, tepeye çıkmak zorunda kalıyor. Bazı mahalle sakinleri ise, evlerinin çatılarına çıkmak suretiyle telefon görüşmesi yapabiliyor. Düzen Mahallesi sakinleri, 21’nci yüzyılda telefonun çekmemesin imkansız olduğunu ve bu sorunun çözülmesini talep ettiler.

Süleyman Akbulut

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı 2.5 kilometre uzaklıktaki Düzen Mahallesi’nde, yaşayan mahalle sakinleri, 21. yüzyılda telefonun ve internetin çekmemesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

Bazı mahalle sakinleri telefon görüşmesi yapabilmek için 1 kilometre yol yürüyerek, tepeye çıkmak zorunda kalırken, bazıları ise, evlerinin çatılarına çıkmak suretiyle telefon görüşmesi yapabiliyor.

Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine ulaşmakta güçlük çeken köylüler, coğrafik yapısı nedeniyle tepelik alan arasında kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istiyorlar. Bölge itibariyle ormanlık alanda bulunan köyde, her hangi bir yangında kimseye ulaşamayacaklarını da ifade eden köylüler bu sorunun çözülmesini talep ettiler.

Hasta olduğunda ya da telefonla görüşmek isteyen herkesin tepeye çıkmak zorunda kaldığını ifade eden, Sultan Çiftçibaşı (70), “1994 Yılından itibaren burada oturuyorum, mahallemizde 45, 50 hane var, telefonlarımız çekmiyor, internetimiz çekmiyor. Çocuklarımız derslerine çalışamıyor, konuşmak için dağlara çıkıyoruz. Telefonla konuşmak için tepelere çıktığımızda telefonlarımız orada çekiyor. 112’ye ulaşamıyoruz, bunun için komşuya gidiyoruz, o götürüyor. Elimde görüyorsunuz telefon çekmiyor dağa çıkarsam belki çeker” dedi.

Telefonda çocukları ve torunları ile konuşmak için her gün 3 katlı evlerinin çatı katına çıkan, Şadi Korkmaz ise (61), “2004 yılından beri bu mahallede ikametgah ediyorum, mahallemizde telefon çekmiyor, her günün belli saatlerinde evin çatı katına çıkarak burada telefonla görüşüyorum. Kısacası telefonla konuşmak için çatılara, tepelere çıkıyoruz, şimdi olduğu gibi şuan evimin 3’ncü katındayız, kimse telefonu ile konuşamıyor. Bu mahallede hiçbir yerde telefon çekmiyor, gece ben hasta olmuş olsam ne yapacağım bilmiyorum. Benim eşim rahatsız kas erimesi rahatsızlığı var ambulans çağırmaya telefonunuz çekmiyor” dedi.

Mahallede 3 yıldır ikametgah eden Mustafa Yıldırım (34) ise, “Ben bu mahalleden evlendim, her hafta buraya gelip gidiyorum, telefonla konuşmak için mahallenin en yüksek bölgesine çıkmak zorunda kalıyoruz. Burada telefon çekmediği için kayınbabama, kayınvalideme ulaşamıyorum, ulaşılmakta da sorun yaşıyoruz. 21’nci yüzyılın Türkiye’sinde telefonunun çekmemesinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Bu sorun için yetkililerden çözüm üretmesini istiyoruz. Bizim en büyük korkumuz yangın çıksa, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ulaşamayacağız. Hastamız olduğunda 112 ekiplerine ulaşamayacağız. Kendi arabamız olur ise hastamızı ancak öyle götürebiliyoruz, bu bölgede telefon çekmediği için büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.