Hasan Telli

Hasan Telli

Telefon Ucundaki Siyasetçiler

Telefon Ucundaki Siyasetçiler

Sohbet ettiğimiz siyasetçilere de hep söylüyorum, aslında biz gazetecilerden daha iyi sorunları ifade eden ve sürekli takip eden yok. Siyasi partiler seçimden seçime ortaya çıkıyor. Seçimden seçime seçmenin halını hatırını soruyor. Seçimden sonra sorunu çözeceğine veya takipçisi olacağına dair söz veren siyasetçinin telefonuna dahi ulaşılamıyor. Genellikle adayların dağıttığı kendi telefon numarası kazanırsa danışmana veriliyor. Ulaş ulaşabilirsen artık. “Seçimden önce geldi, namus şeref sözü verdi, şimdi telefonumuza dahi çıkmıyor” lafını seçimin hemen ardından sık sık duyarız.

***

Her seçim döneminde sahaya inen siyasetçilere seçmenin sorduğu en net sorudur. Seçimler bitince bizi unutacak mısınız? Genel olarak siyasetçiler bunun tam aksini yapacakları söyler sözler verir ancak değişen pek fazla bir şey yoktur. Önceki gün yerel siyasetçilerde durum ne peki diyerek düşünmeye başladım. Sonrasında düşünmeyi bırakıp eyleme geçtim. Telefon rehberimde ne kadar yerel siyasetçi varsa aramaya başladım. Telefonu açan siyasetçilere sosyal bir deney yaptığımı ve ulaşılabilen siyasetçileri tespit etmeye çalıştığımı cevap verdikleri için de teşekkür ettiğimi söyleyerek telefonu kapatmayı planladım. Kendi telefonumda kayıtlı olmayan siyasetçileri de birlikte oturduğumuz arkadaşlarımın telefonlarından arayarak testi tamamladım. Çalmayan telefon yoktu. Yani ulaşılamayan yada numarası değişen telefon numarası yoktu.

***

Seçilmek isteyenlerin yıllardır kangrenleşmiş sorunları ele almak yerine bire bir lokal sorunlara odaklanmak istemeleridir. Seçileceği kentin sorunlarını doğru dürüst ele alan ve çözüm üreten, ürettiği çözüme destek isteyen aday bulmak pek mümkün değildir. İktidar mensubu vekil adaylarını bir nebze anlayabiliriz. Hele hele 16 yıllık iktidar mensubu vekil adaylarının kalkıp da “memleketin şu şu sorunları var, seçildiğim takdirde bunların çözümü için çalışacağım” demesini beklemek hayalcilik olur. Gerçi arada birer tane çıkıp kazaen veya kendi partisinin iktidarda olduğunu unutup, muhalefet gibi eksikleri ve sorunları bir bir sayanlar da var. Peki ya muhalefet vekil adaylarına ne oluyor? Neden seçilmek istediği kentin sorunlarını dillendirmez ve çözüm önerilerini sunmaz, anlaşılır gibi değil. Sorunların ne olduğunu bilmiyorlarsa… İlkokula giden öğrencilere dahi sorsalar kentin kangrenleşmiş sorunlarının en az 10’unu bir nefeste sıralayabilir.

***

Napolyon Bonapart İspanya’yı savaşta yendiğinde İspanya Kral’ı Napolyon’a, “Siz sadece para, toprak, ganimet elde etmek için savaşırsınız, oysa biz şeref için savaşırız” der... Napolyon da İspanya Kralı’na yüzyıllarca unutulmayacak şu yanıtı verir: “Evet doğru herkes neye ihtiyacı varsa onun için savaşır.”

***

Şimdi gelelim telefon testinin sonucuna! Toplamda aradığım siyasetçi sayısı 48. Manalı olsun diyerek rakımı özellikle seçtim. Belki daha az olması gerekirken sayıyı 48’e tamamlamak için sadece başkanları değil arada seçtiğim yönetim kurulu üyelerini de aradım. Peki 48’de kaçı telefonu açtı? Sıkı durun sadece 1 tanesi telefona cevap verdi. Yaptığım sosyal testi sosyal medyadan duyurduğum andan itibaren ise beni aramasını beklediğim 47 kişi varken beni farklı şekillerde 67 siyasetçi aradı. Muhtemelen “Ülen bu beni de aramıştır arayayım da hakkımda kötü yazmasın” düşüncesi ile aramışlardır muhtemelen. Telefonuna ulaşabildiğim tek siyasetçi AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal oldu. Kendisine durumu anlatıp teşekkür ederek telefonu kapattım. Sonrasında acaba numaram kayıtlı olduğu için mi açtı sorusu geldi aklıma. Biraz bekleterek Milli Eğitim Müdürlüğü karşısında bulunan bir telefon kulübesinden  tekrar bir arkadaşımın aramasını istedim. Arkadaşım numarayı çevirirken pek umutlu değildi ancak o telefona da cevap verdi kimle görüşüyorum sorusuna kendisini tanıtarak ve nasıl yardımcı olabilirim diyerek konuşmaya devam etti. Bir kez daha AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal’ı kutluyorum isteyen tüm seçmenler kendisine ulaşabiliyor peki ya diğerleri? Diye soranlara cevabım ise eş dost yada bir yakınını bulmadan pek kolay değil!

Bu yazı toplam 1277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR