TEMA Vakfı’ndan duyarsızlığa tepki

TEMA Vakfı’ndan duyarsızlığa tepki
***Bayram dönüşü Muğla ve çevresine gelen tatilcilerin sahil ve piknik alanına bıraktıkları çöplere, mahalle sakinlerinin yanı sıra, TEMA Vakfı Muğla...

***Bayram dönüşü Muğla ve çevresine gelen tatilcilerin sahil ve piknik alanına bıraktıkları çöplere, mahalle sakinlerinin yanı sıra, TEMA Vakfı Muğla İl Temsilciliği de, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla, 4 günlük Kurban Bayramı tatili süresince milyonlarca yerli turisti ağırladı. Özellikle Ula’nın Akyaka Mahallesinde nüfus oranı arttı. Bayram dönüşün başlamasıyla ilçenin sahil ve piknik alanlarında bırakılan çöpler, mahalle sakinleri ve TEMA Vakfı Muğla İl Temsilciliği’nin tepkilerine neden oldu.

TEMA Vakfı Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer, sosyal medya hesaplarından tatilcilerin bıraktığı çöpleri paylaşarak tepkisini dile getirdi.

İl Temsilcisi Sezer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bu çöpleri burada bırakanlar ‘Cennet Buralar’ diyor. Bu çöpleri atanlar sevdiği her şeyi ve herkesi öldürüyor bu ülkede. Buralar ancak özel aracı olanların gidilebileceği yerler. Bu pislik, ne eğitim ne de ekonomi işi. Bencillik çok derin. Düzeltmek, ortadan kaldırmak çok zor. Üzülmeyeyim, sinirlenmeyeyim diye gitmiyorum cennet gibi yerlere. Sadece 800 metrelik bir alandan üç beş fotoğraf bu. Üç metre ötedeki çöp kutusuna çöp atmayanla, dışkılama zamanı geldiği anda dışkılayan hayvanların tek farkı; hayvanların dışkısı doğaya geri dönüyor, bu çöpler ise doğayı öldürüyor. Eğer bir tercih şansım olsa ben hayvanlarla yaşamayı tercih ederim. İnsana laf anlatamamaktan yoruldum artık.”

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.