TENİSÇİLER FETHİYE’DE BULUŞUYOR

TENİSÇİLER FETHİYE’DE BULUŞUYOR
Çalış’ta bulunan Fethiye Belediyesi tenis kortları bu haftasonu erkekler turnuvasına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Likya Cup Tenis Turnuvası” adı altında, amatör tenisçiler tarafından düzenlenen özel organizasyona...

Çalış’ta bulunan Fethiye Belediyesi tenis kortları bu haftasonu erkekler turnuvasına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Likya Cup Tenis Turnuvası” adı altında, amatör tenisçiler tarafından düzenlenen özel organizasyona farklı yaş gruplarından, 60 civarında tenisçinin katılması bekleniyor.

Turnuvanın açılış töreni 8 Ekim Cuma günü saat 14.00’te, Çalış tenis kortlarında yapılacak. Türkiye Tenis Federasyonu resmî takviminde yer almayan bu özel turnuvaya Fethiye, Bodrum, Dalaman, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya bölgelerinden amatör tenisçiler katılacak. Fethiye Belediyesi tenis kortlarında düzenlenecek olan “Likya Cup Tenis Turnuvası”na Manisa Demirci kaymakamı Adem Kaya ile ünlü sanatçı Neco’nun da katılması bekleniyor. Spor sevgisiyle bilinen kaymakam Adem Kaya, Demirci ilçesinde tenis kortları yapılmasına öncülük ederek, tenis, tekerlekli sandalyeyle tenis ve oryantiring şampiyonaları düzenlenmesini sağlamıştı. Sanatçı Neco ise geçmiş yıllarda gerek Beşiktaş Kulübü’nde, gerekse Türkiye Futbol Federasyonu’nda yönetici olarak uzun süre görev yapmıştı. 3 gün sürecek turnuvada özellikle spor kamuoyu tarafından yakından tanınan milli sporcular da raket sallayacak.

Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüplerde forma giymiş millî futbolcu Serkan Balcı, bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan millî futbolcu Ali Akdeniz, Ankaragücü’nün unutulmaz kaptanlarından, teknik direktör İsmet Taşdemir, Bursaspor ve Denizlispor’un önemli futbolcularından, teknik direktör Günhan Kemal Şahinoğlu, Denizlispor’un eski kaptanlarından, teknik direktör Hakan Dolutaş, Kocaelisporlu eski futbolcu Mehmet Öztonga’nın yanısıra, tenis dünyasının bilinen isimlerinden senyör millî oyuncular Salih Kasapoğlu, Salih Öztunaoğlu, Sebahattin Akatak, Hakan Şeremet, Kütahya Tenis Kulübü Başkanı İbrahim Gök de Fethiye’deki bu özel turnuvada yer alacak.

Çalış’taki 5 kortta, 2x4 haftasonu formatında, toplam 7 grupta başlayacak müsabakalarda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan sporcular grup çapraz yarı final maçlarıyla grup finaline kalma hakkı kazanacaklar. Gruplarını 3. ve 4. sırada bitiren sporcular sıralama maçları oynayacak. “Likya Cup Tenis Turnuvası”ndaki şampiyonlar madalyalarını Pazar günü alacaklar. Turnuva için Fethiye’ye gelecek katılımcılar Cuma günü başlayacak grup müsabakalarının ardından, Cumartesi günü Ölüdeniz ve Babadağ’a, Pazar günü ise Katrancı ve İnlice bölgesine gezi düzenleyecekler. Turnuva 10 Ekim Pazar günü sıralama maçları ve final maçlarının ardından yapılacak törenle sona erecek.

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.