Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Tentelere Ne Oluyor?

Tentelere Ne Oluyor?

Bugün Muğla sokaklarında gezerken bir şey çekti dikkatimi. Menteşe'de ki dükkanların çoğunun tenteleri sökülüyor, demirler kesiliyordu.

Bir kaç gün önce çalışma arkadaşım Sinem yapmıştı esnafların tente isyanını.  Haber girişi şu şekilde; Menteşe Belediyesi tarafından Recai Güreli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve İmar Barışı sonrası yapıldığı tespit edilen projeye aykırı kaçak ilavelerin bulunduğu işyerleri mühürleniyor. Yolların tek yön olduktan sonra işlerinin düştüğünden dert yanan esnaf, tentelerin kaldırılmasıyla tepkilerini daha da arttırdılar.

Görünüşe göre Menteşe’de ki bir çok dükkan İmar Barışı sonrası yapmış tentelerini. Esnaf daha çok isyan edecek ayağa kalkacak gibi görünüyor. Bu kadar zamandır duran tenteler teker teker sökülüyor yani. Ben bu sebebe bağladım aynı gün birden fazla noktada tentelerin sökülmesinin başka bir anlamı olamaz diye düşünüyorum.

Muğla'nın belki de en tanınmış esnafı olan Reyhan Pastanesi’nin sahibi Süleyman Reyhan söz konusu haberde Sinem Karakaya arkadaşıma durumla ilgili derdini anlatmış daha doğrusu yapılan işlerlere isyan etmişti. Belediye dükkanımızı mühürledi. Gerekçe olarak da tentelerin izinsiz yapıldığını iddia ediyorlar. Halbuki 26 senedir burası bu şekilde hizmet veriyor. 2001 yılında burayı devraldığımızda belediyeye gittik. Buranın tadilat izni var mı diye sorduğumuz da ‘evet tadilat izni var tekrar tadilat yapabilirsiniz’ dediler. Bizde ona güvenerek tadilatımızı yaptırmıştık. Daha sonra 2014 yılında tenteleri tekrar açılır kapanır hale getirmiştik ama bunların geçersiz olduğunu söyleyerek tentelerimize mühür vurdular. Esnaflar zaten mağdur. Belediye ekipleri görevini yapıyor ama esnafa zorluk çıkartmak yerine esnafa destek olmaya çalışsalar daha güzel olur” ifadelerini kullanan Süleyman Reyhan, yıllardır olan düzenin bozulmasına haklı bir isyanda bulunmuş.

Esnaf her açıdan mağdur. Haberlerimizde  daha önceki aylarda esnafın bir çok derdini konu almıştık. Diyeceğim o ki! Menteşe'de esnaf göründüğü kadarıyla ağlar duruma getirilmiş bir durumda.

Umarım kimse daha fazla üzülmeden ortak bir çözüme varılabilir.

Bu yazı toplam 2480 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR