Tepkiler sonuç verdi: Marmaris'te ormanlık alanda mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı

Tepkiler sonuç verdi: Marmaris'te ormanlık alanda mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesinde orman arazisi vasfındaki alanda özel bir firma tarafından Mermer Ocağı yapılması için başlatılan ÇED süreci tepkilerin ardından sonlandırıldı.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Beldibi Mahallesi Kırbaşı Tepesi mevkiinde, Datça Agrega Beton Turizm Tic. San. İnş. Hafr. Mermer İşletmesi A.Ş. tarafından, Mermer Ocağı yapılması için geçtiğimiz günlerce ÇED süreci başlatılmıştı.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ruhsat ve ÇED alanı orman arazisi vasfında. Proje alanının 573 m güney yönünde Marmaris Milli Parkı bulunuyor.


AK PARTİLİ ADAY DURDURULACAĞINI DUYURMUŞTU
Ormanlık alanda yapılması planlanan proje için ÇED süreci başlatılması birçok kesimin tepkisini toplamıştı.
AK Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı projeye ilişkin yaptığı açıklamada, bakanlık yetkilileriyle görüştüğünü projenin sonlandırılacağını dile getirmişti.

ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

Ormanlık alanda mermer ocağı projesi için başlatılan ÇED süreci sonlandırıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün değerlendirme raporunda projeye ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Maden ocağı sahasının çok büyük bir alanı kapsaması, 2 ve 3 kapalı verimli orman alanında kalması, yerleşim yerine yakın olması, proje sahasına ulaşan herhangi bir yolunun bulunmaması, alanda arıcılık faaliyetlerinin yoğun yapılması, Muğla-Marmaris karayoluna yakın olması, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevine 7500m mesafede bulunması, Devlet Konukevine ulaşan ulaşım yolunun ön görünümünde olması nedenleriyle birlikte 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında madencilik faaliyetinin ormanlar, orman-halk ilişkileri ve sosyal problem yönünden olumsuz etkisi bulunmaktadır."

"20 YILDIR BETONLAŞAN MARMARİS'İ ESKİ HALİNE GETİRMEK DE BENİM BOYNUMUN BORCU OLSUN"
Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Serkan Yazıcı, "2 gün önce ilçemizde yapılması planlanan mermer ocağının ÇED süreci ile ilgili duruşumun ve söylemimin gereğini yerine getirdim.
Serkan Yazıcı olarak doğaya; yeşile ve maviye zarar verecek her yatırımın karşısında olmaya devam edeceğim.
Marmaris rahat olsun, Marmaris bana güvensin yeter.
Son 20 yıldır betonlaşan Marmaris'i eski haline getirmek de benim boynumun borcu olsun" dedi.

İlgili Haberler
Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.