TERCİHLERİMİZDEN VAZGEÇEMEYİZ

TERCİHLERİMİZDEN VAZGEÇEMEYİZ
Hepimiz insanoğluyuz, elbette geçmişte farkında olarak ya da olmayarak yaptığımız yanlışlarımız olmuştur. Hatasız kul olmaz, nihayetinde Allah’ın kuluyuz.Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarabilmek. Bilerek ya da bilmeyerek...

Hepimiz insanoğluyuz, elbette geçmişte farkında olarak ya da olmayarak yaptığımız yanlışlarımız olmuştur. Hatasız kul olmaz, nihayetinde Allah’ın kuluyuz.

Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarabilmek. Bilerek ya da bilmeyerek gerçekleştirdiğimiz hatalarımızın farkında olup aynı hataları tekrar etmemeyi başarabiliyorsak işte o zaman başarılıyız.

Gençlikte, toylukta, acemi cahil dönemi dediğimiz zamanlarda yapılan yanlışlar göz ardı edilebilir.  İlk defa yapılıyor ise de kaza olarak değerlendirebiliriz. Ama usta dönemlerimizde ve hatalardan ders alınmadan hala yanlış yapmaya devam ediyorsak artık bu yanlış kaza olmaktan çıkar yerini hataya bırakır. Hatalar ders alınmadan yapılan kazaya göre daha bilinçli yapılan hatalardır. Kazaların sonucu ne olursa olsun görmezden gelinebilir, affetmek daha kolaydır. Hataların affının gerçekleşmesi kazaya göre daha güç olur. Karşımızdakini ikna çabası kazadan çıkan sonuçlara göre hatada biraz daha bizi zorlar.

Eğer ders alınmadan üst üste yapılan önce kaza, sonra hata olarak devam eden yanlışlar yapılmaya devam ediliyor ise artık bu eylemin adı tercihtir. Tercih daha kişiseldir diye düşünüyorum. Bizim ısrarla görmeyip bilerek ve isteyerek yaptığımız yanlış artık tercihimiz halini almıştır. İlk defa gerçekleşen kazayı isteyerek ve bilerek yapmayız. Farkında olmadan bazen de istemeyerek yaptığımız yanlış hatadan ders çıkarıp bir daha yapmamak için mücadele ederiz. Azmimizle hata yapmamayı başarabiliriz de. Ama tercihlerimizden kurtulmak bizi biraz zorlayabilir.

Kısaca ilk yapılan yanlış kaza, ikincisi hata, üçüncüsü ise tercihtir. Kaza ve hatalarımızdan vazgeçemiyor isek tercihlerimizden hiç vazgeçemeyiz.

SEVGİYLE…

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.