Termal su kaynağı, turizme kazandırılacak

Termal su kaynağı, turizme kazandırılacak
Dalaman Kapıkargın’da bulunan ve yıl boyunca kaynağından 28 derece sıcaklıkla çıkan mineral deposu kükürtlü su, turizme kazandırılacak. Bakanlığa...

Dalaman Kapıkargın’da bulunan ve yıl boyunca kaynağından 28 derece sıcaklıkla çıkan mineral deposu kükürtlü su, turizme kazandırılacak. Bakanlığa sunulan ve Termal Su Kaynağı Projesi için gerekli ödeneğin aktarılması bekleniyor.

Neval Çolak

Dalaman Kapıkargın’da bulunan ve yıl boyunca kaynağından 28 derece sıcaklıkla çıkan mineral deposu kükürtlü su kaynağının turizme kazandırılması projesi, Turizm Bakanlığı’ndan gelecek ödeneği bekliyor.

17 minerale sahip doğal kükürtlü suyun çıktığı alanda küçük göl ve havuzlar bulunurken, kaynak için düşünülen turizme kazandırılması projesi, söz konusu yerin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Dalaman Belediyesi’ne geçişi aşamasından sonra durdurulduğu ileri sürüldü.

Kaynağın 10 yıllığına Dalaman Belediyesi’nin bünyesinde olduğunu ve Termal Su Kaynağı Projesi’nin iddia edilenin aksine durdurulmadığını belirten Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, proje için gerekli ödeneğin Turizm Bakanlığı’ndan aktarılmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Karakuş, ödeneğin sağlanmasıyla projenin başlayacağını söyleyerek, “2019 yılı Aralık ayında göreve başladık ve sonraki süreçte hemen Turizm Bakanlığı’mıza Dalaman kükürt projemizi götürdük. Yetişmediği için 2020 yılına aktarıldı. Buna rağmen bakan bey ve bakan yardımcısıyla tüm görüşmelerimizi yaptık. Sadece ödeneğin aktarılmasını bekliyoruz. Daha önce GEKA’dan bir yardım alınmış, proje kapsamı değiştiği için yarıda bırakılmış ve ödenek geri gitmiş. Biz de aynı şeyleri yaşamamak için şuanda bakanlığımızda olan projemizi uygulamak için ödeneğin ayrılmasını bekliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden kiralamada ve devirde herhangi bir sıkıntı yok. Bütün evrakları Turizm Bakanlığı’mıza götürdük zaten. Turizm Bakanlığı’mız 6.5 milyon liralık yatırım planına aldı. Ödenekte de sıkıntı yok. Sadece pandemiden dolayı biraz geciktik, herhangi bir sorun teşkil edecek sıkıntımız yok. Ödenek sağlandığı zaman hemen projeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK DÜZENLEMELER

Bay bayan soyunma kabini, 2 adet tuvalet ( bay bayan ve engelli), doğal köprü geçiş için, enerji odası ve depo, yürüyüş yolları ve buna bağlı yer döşemeleri ( mermer, kayrak, washkaro beton adım taşları, ahşap yada traver vs), ahşap çitler, mini plaj alanları, meydan (geniş dinlenme alanı) yeşil alanlar (çim alanlar), günümüz modern peyzajına uyarlı bitkilendirme (peyzaj takları, begonvil takları, led aydınlatmarı, doğal veya yapay taşlar kullanılarak kompozisyonlar, gölgelikler ve oturma grupları ( pergole, gazebo, banklar ve süsü takları), Türk bahçesi, çocuk oyun alanları ve oyuncakları, otopark alanı, kükürt gözleri ve kanal çevresi istinat duvarları ve cepleri doğal taş duvar yada beton blok halinde ıslah edilmesi.

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.