Teröristte Yol Gösterme

Teröristte Yol Gösterme
Muğla bölgesi'nde polis ve jandarma ekipleri, çalıntı ve terör örgütü üyeleri tarafından kullanılabileceği düşünülen otomobil ve diğer araçlar...

Muğla bölgesi'nde polis ve jandarma ekipleri, çalıntı ve terör örgütü üyeleri tarafından kullanılabileceği düşünülen otomobil ve diğer araçlar üzerinde yoğun çalışma yaparken, Muğla'da sosyal medya üzerinde açılan sayfalarda 70 bin kişi, nerelerde kontrol olduğunu saniye saniye paylaşıyor.

Polise PKK'lı Benzetmesi

Yol kontrolü yapan güvenlik güçleri için, "Bunlar da PKK'lı gibi, hep pusuda" şeklinde yorum yapan grup üyeleri, polis ve jandarmanın çevirme ve kontrol noktasının fotoğraflarını paylaşıyor. Yapılan paylaşımlardan suç örgütü üyeleriyle terör örgütü yandaşlarının da faydalanabileceğini dile getiren vatandaşlar, uygulamayı "sosyal sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.

Şifreli Konuşmalar

İşte, yer ve fotoğraf paylaşılarak sürücülerin kontrole takılmamasını sağlayanların paylaşımlarında kullandıkları ifadelerden bazıları: "Vesikalık çekiyorlar, hem de biyometrik. Kıza film çekimi var. Bunlar da PKK'lı gibi, hep pusuda. Fethiye - Muğla yönü, Köyceğiz çıkışı Kızılyaka girişi foto çekimi. Milas - Bodrum istikameti petrole gelmeden sarnıcın yanında vesikalık çekiyorlar hem de biyometrik. Marmaris'ten Çetibeli'ne varmazdan yol kesim. Gökçe'den Marmaris'e giderken yol kesimi, af yok. Kızılağaç - Muğla istikameti foto çekimi, Ula kavşak fotoğraf teslimatı. Milas'a gelmeden Muğla istikameti petrol karşısı çevirme, 500 metre gerisinde radar. Havalimanı Kavşağı Bodrum yönü, çevrimiçiler. Köyceğiz - Gökova istikametinde Karabörtlen'i geçince foto çekimi var, dikkat. Kızılağaç çıkışında siyah inci işliyor, ileride kurutuyor. Gökova - Muğla istikametinde Kızılağaç'ta kuzu çevirme, 1 kilometre ileride şiş kebap. Milas - Yatağan arası Karaltı'ya varmadan şipşak. Milas'tan Bodrum'a, Koru Sanayi'yi geçer geçmez beyaz güvercin çekimde, dikkat."

Binlerce Takipçileri Var

Muğla'da birinin 35, birinin de 30 bin takipçisi bulunan dört radar çevirme sayfası yayın yapıyor. Toplam takipçi sayısı 70 bin olan dört facebook sayfasında günün her saatinde, polis ve jandarmanın yol kontrollerinin yeri bildiriliyor, takipçiler uyarılıyor. Sayfalardaki bazı paylaşımlarda yol kontrolü yapan güvenlik güçleri için, "Bunlar da PKK'lı gibi, hep pusuda" ifadeleri kullanılıyor.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.