TGB'den MYO öğrencilerine destek: "Otobüsler MYO öğrencilerine de 1 TL olsun"

TGB'den MYO öğrencilerine destek: "Otobüsler MYO öğrencilerine de 1 TL olsun"
 MUHABİR
Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kötekli, Kampüs, Yeniköy ve Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 1 Mayıs'tan itibaren 7 TL den, 1 TL’ye düşürdüğü indirim kapsamının dışında kalan Muğla MYO öğrencilerinin sesi olan TGB, Muğla MYO önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Muğla MYO binası önünde toplanan öğrenciler, “Ayrıcalık Değil Hakkımızı İstiyoruz” yazılı pankart eşliğinde TGB Muğla İl Başkanı Şaban Girgin’in yaptığı açıklamada öğrencilerin talepleri dile getirildi.

İl Başkanı Girgin, açıklamasının başında “Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kararı ile 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama, bizi önce sevindirmiş, sonra üzmüştür. Söz konusu karar ile birlikte Kötekli içerisinde kampüse ulaşım sağlayan otobüs hatlarının ücreti 1 TL’ye indirilmiş, fakat yapılan bu düzenleme sadece 2 otobüs hattı ile sınırlı kalmıştır. Ulaşıma gelen son zamlarla birlikte Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencileri mağdur duruma düşmüştür! Kötekli’den Yeniköy’den Turgutreis Öğrenci Yurdu’ndan ve Şemsi Ana Öğrenci Yurdu’ndan Meslek Yüksek Okuluna giden arkadaşlarımıza iki seçenek sunuluyor! Ya yürüyeceksin ya da aylık 500 TL ödeyeceksin!”

whatsapp-image-2024-05-07-at-13-04-49-2.jpeg

Açıklamasının devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan taleplerini dile getiren ve yapılacak UKOME toplantılarının takipçisi olacağını dile getiren Girgin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Seçim öncesi verdiğiniz vaadi yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin! Sosyal belediyecilik anlayışınıza buradaki Beş Bin arkadaşımızı da dahil edin! Sizin deyiminizle “Sakız Fiyatı” olan ulaşımı, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile genişletin! Aynı şehirde, aynı ilçede, aynı mahallede, aynı yurtta hatta aynı odada yaşayan iki öğrencinin kaderi, otobüs durağında ayrılıyor! Çünkü biri ulaşım için aylık 20 lira öderken diğeri günlük 25 lira ödüyor! Talebimiz net! Meslek Yüksekokulu öğrencileri de indirimden faydalansın, adalet yerini bulsun! Bu mağduriyet son bulana kadar, bu mücadele başarıya ulaşana kadar, imza kampanyamız devam edecek! Önümüzdeki süreçte, yapılacak UKOME toplantılarını dikkatle takip edeceğiz.”

whatsapp-image-2024-05-07-at-13-04-49.jpeg

TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin’in gerçekleştirdiği basın açıklamasında öğrencilerin hazırladığı bazı yazılı dövizler dikkat çekti;

“Öğrenciler Bir Araya, Otobüs Düşsün 1 Liraya”

“Eşitlik Dedik 12 TL Ödedik”

“İsteklerimiz 1, Vaatleriniz Yarım”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.