TGF YÖNETİM KURULU KIBRIS’TA TOPLANDI

TGF YÖNETİM KURULU KIBRIS’TA TOPLANDI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Ekim ayındaki Genel Kurulunun ardından ilk toplantısını Kıbrıs’ta gerçekleştirdi.Kıbrıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın misafiri olarak yavru Vatan Kıbrıs’a giden...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Ekim ayındaki Genel Kurulunun ardından ilk toplantısını Kıbrıs’ta gerçekleştirdi.

Kıbrıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın misafiri olarak yavru Vatan Kıbrıs’a giden federasyon yöneticileri yaptığı toplantıda federasyonun çalışma programını hazırladı.

Yapılan toplantıda en önemli konu olarak Türk Basının sorunları ve çözüm önerileri yer aldı. Dijitalleşme süreci içerisinde basılı gazete, televizyon ve radyoların artan maliyetler karşısında yaşanan zorluk ve mücadelesinin Türk basınını zor bir sürece sokmasının temel sebepleri değerlendirilerek konuyla ile ilgili gerekli müracaat ve istekleri yetkili kurumlara bir kez daha iletilmesi hakkında karar aldı. Ayrıca internet medyası yasasının bir tülü çıkmaması ve kapsamının nasıl olacağının belli olmaması ise sorunların artarak devam ettiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Toplantıda ayrıca; TGF’nin Başkanlar konseyi toplantıları ve içeriği, 25. Yıl kutlama etkinlikleri, hazırlıklarının yapılmaya başlandığı AB projeleri, teşkilatlanma çalışmaları gündem maddelerini oluşturdu.

Çok verimli geçen toplantıda Kıbrıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Uluslararası İlişkiler Başkanlığına getirildi.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.