The Travel Foundation'dan MİTSO'ya işbirliği önerisi

The Travel Foundation'dan MİTSO'ya işbirliği önerisi
Birçok ülkede sürdürülebilir üretim ve turizm tedarik zinciri oluşturarak yöre üreticilerinin de katılımıyla farklı bir turizm seçeneği ortaya koyan The Travel Foundation projesinin Türkiye programı proje koordinatörü Şemsi...

Birçok ülkede sürdürülebilir üretim ve turizm tedarik zinciri oluşturarak yöre üreticilerinin de katılımıyla farklı bir turizm seçeneği ortaya koyan The Travel Foundation projesinin Türkiye programı proje koordinatörü Şemsi Toprak, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Milas'ın da projeye katılmasını önerdi. Projenin doğayı ve çevreyi koruyarak yapılacak üretimin en kısa sürede ve en kısa yoldan turistik tesislere iletilmesini sağlamayı amaçladığını belirten Toprak, Milas'ın da zeytin, zeytinyağı ve bal ürünleriyle projede yer alabileceğini ifade etti.

Dünyada yerel üreticilerin doğayı ve çevreyi koruyarak yapacakları üretim ile turizmi buluşturmayı amaçlayan The Travel Foundation projesine MİTSO'nun da katılması talep edildi. Kurucuları arasında Hollanda Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği ve Seyahat Vakfı'nın olduğu The Travel Foundation projesinin Türkiye Proje koordinatörü Şemsi Toprak MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek proje hakkında açıklamalarda bulundu. MİTSO Meclis Üyesi Reşat Uygun ile birlikte MİTSO'yu ziyaret eden Şemsi Toprak projenin şu anda pek çok ülkede uygulamada olduğunu, proje kapsamında yerel üretimin doğayı ve çevreyi koruyarak en kısa yoldan en kısa sürede turizme kazandırılmasının amaçladığını anlattı. Şemsi Toprak, proje kapsamında Fethiye'de de deniz turizmi ve tarımsal üretim konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Proje kapsamında Fethiye yöresindeki yaş meyve ve sebze üreticilerinin ürünlerinin doğrudan, en kısa sürede yöredeki turistik tesislere ulaştırıldığını anlatan Şemsi Toprak "Geçen yıl bu kapsamda Fethiyeli taze meyve ve sebze üreticileri 1 milyon 500 bin dolarlık bir kazanç elde ettiler. Milas da zeytin, zeytinyağı ve bal ve hatta taze meyve ve sebze üretimiyle bu projede yer alabilir. Bu şekilde Milas'ın ürünleri en kısa sürede, Milas yöresindeki turistik tesislere ulaştırılabilir. MİTSO ile işbirliği yaparak böyle bir sistemi uygulamaya koyabilirsek hem doğayı ve çevreyi koruyarak tarımsal üretimi geliştirebiliriz, hem de bu üretimi turizm faaliyeti ile buluşturabiliriz" dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek projeyi Odanın yönetim kurulu ve meclisinde değerlendireceklerini söyledi. Reşit Özer, "Biz de üreticilerimizin ürünlerinin daha çok değer bulmasını isteriz. Üreticimizin ürünlerinin en kısa zamanda turistik tesislerle buluşması hem üretici için, hem işletmeci için, hem tesiste konaklayan turistler için önemli. Bizim yöremizdeki turistik tesislerin bizim yörenin ürünlerini alması her kesimin faydasına olacaktır. Proje önerinizi yönetimimizde ve meclisimizde değerlendireceğiz" dedi.

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.