Ticaret Müdürlüğü’nden bilgilendirme

Ticaret Müdürlüğü’nden bilgilendirme
Ticaret İl Müdürlüğü’nce "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına" ilişkin bilgilendirme yapıldı....

Ticaret İl Müdürlüğü’nce "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına" ilişkin bilgilendirme yapıldı. Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, “Önceden bu tür faaliyet yürüten işletmeler bizden satışla ilgili yetki belgesi alarak, daha sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı alıyorlardı. Şimdi ise önce işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınarak, bize yetki belgesi için müracaat edecekler” dedi.

Neval Çolak

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına" ilişkin bilgilendirme toplantısı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İkinci el oto alım satımı yapan işletmelerle ilgili 2018 yılında Ticaret Bakanlığı’nın çıkardığı bir yönetmelikte, tekrardan yönetmelik kapsamında bazı düzenlemeler yapıldığının kaydeden Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, “Önceden bu tür faaliyet yürüten işletmeler bizden satışla ilgili yetki belgesi alarak, daha sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı alıyorlardı. Şimdi ise önce işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınarak, bize yetki belgesi için müracaat edecekler. Bugünkü toplantımızın da amacı, ilçe belediyeleri başta olmak üzere ruhsat vermeye yetkili birim amirleri ve diğer personellere yönelik bilgilendirme yapmak.  En azından yönetmelikteki şartları, nelere dikkat etmeleri gerekiyor onları anlatalım istedik. 13 ilçe belediyesinden ve Ticaret Ve Sanayi Odası başkanları ile beraber bir toplantı düzenledik” dedi.

31 AĞUSTOS SON GÜN

İşletmelerin 31 Ağustos’a kadar yeni yönetmeliğe uygun yetki belgelerini almaları gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Demirtaş, aykırılıkların tespit edilmesi durumunda idari para cezası işlemleri uygulanacağını kaydetti.

Demirtaş, “31 Ağustos’a kadar muhakkak yetki belgesi alınması gerekiyor. O tarihten sonra artık faaliyet gösteren firmaların da bir an önce belgelerini kendilerine uyumlu hale getirerek yönetmelik şartlarına göre bizden yetki belgesi alması gerekiyor. Sektör özellikle bu kurallara riayet etsin. Çünkü aykırılıkların tespit edilmesi durumunda, idari para cezası işlemleri uygulanacak. Dolayısıyla mağdur olmamak için bu faaliyeti yürüten işletmelerin biran önce yetki belgelerini almasında fayda var” diye konuştu.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.