TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ MUĞLA’DA

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ MUĞLA’DA
BERİTAN YÜCEL--Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve parti heyeti “Bir Yol Var” başlığıyla başlattıkları halk buluşmaları için Muğla’ya geldi. Genel Başkan Baş, Menteşe’de partisinin il örgüt...

BERİTAN YÜCEL--Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve parti heyeti “Bir Yol Var” başlığıyla başlattıkları halk buluşmaları için Muğla’ya geldi. Genel Başkan Baş, Menteşe’de partisinin il örgüt açılısını gerçekleştirdikten sonra Konakaltı Kültür Merkezi’nde halk buluşmasına katıldı. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti heyeti “Bir Yol Var” başlığıyla başlattıkları halk buluşmaları için Muğla’ya geldi. Genel Başkan Baş ve parti heyeti 13-14 Kasım’da Muğla’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erkan Baş ve parti heyeti 13 Kasım Cumartesi günü Fethiye, Marmaris ve Datça’da vatandaşlarla bir araya geldi.

14 Kasım Pazar günü TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti heyeti, saat 10.00’da partisinin Muğla İl Örgütünün açılışını gerçekleştirdi.

"BİZ ARTIK BURADAYIZ"

“Biz artık buradayız” diyerek, il binasının açılışında konuşma yapan Genel Başkan Erkan Baş, “ Türkiye’nin her yerinde parti binası açılışlarımız oluyor. Ben her defasında aynı utancı yaşıyorum. Genç arkadaşlarımız kendi emekleriyle parti binası yaratıyorlar ve açılış için beni davet ediyorlar. Aslında her şeyi onlar yapıyor. Bu durum bizi mahcup ediyor. İl ve ilçe örgütlerimiz gerçekten yokluktan var ediyorlar mekânları. Türkiye’de herkes bir kurtuluş yolu arıyor. Buna ilişkin binlerce cevap verebiliriz ama bu cevapları verebilmek için önce bir örgüte ihtiyacımız var. Biz tarihten çıkarttığımız derslerle, Türkiye’de sınıf mücadelesinden çıkarttığımız derslerle esas olarak bunu öğrenmiş oluyoruz. Örgütü, partisi olmayan bir halk asla zafere ulaşamıyor. Dolayısıyla temel mesele başlangıç adımı için bir örgüt inşa etmek gerekiyor. Parti binaları inşa edildiğinin ilanı demek oluyor. Biz artık buradayız demektir” dedi.

“ÜLKEMİZİ BU BARBARLARIN ELİNDEN ALACAĞIZ”

Parti binasını yoktan var ettiklerini ve bunu ülke için de yapacaklarını dile getiren Baş, “Bu binayı arkadaşlar yoktan var ettiler. Bu binada yapacağımız şeyler Türkiye’de yağacağımız şeyler benziyor. Bu binaya ilk gelindiğinde içinde hiç kimse olmak istemezdi ama devrimcilerin dokunuşuyla el birliğiyle, emekle şirin ve güzel, partimize yakışır şekilde dönüştürülmüş. Biz Türkiye’ye de aynısını yapacağız. Ülkeye baktığımızda da insanlar bu ülkede yaşamak istemiyor. İktidar, yıkık dökük, virane hale getirmiş durumda. Nasıl bu parti binası kötü halinden yokluk içinde güzelleştirildiyse ve kullanıma açıldıysa aynı şeyi Türkiye’ye de yapacağız. Ülkemizi bu barbarların elinden alacağız. Ülkemizi el birliğiyle güzelleştireceğiz. Halk toplantılarımıza devam ediyoruz. Bu bina bir mücadele merkezi haline gelecek. Muğla’da herhangi bir haksızlığa karşı mücadele etmek isteyen herkesin merkezi haline gelecek burası. Muğla’da eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve hak mücadelesi veren herkesin burası benim yerim diyebileceği bir yer oldu. Emek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Muğla’nın devrimcilerinden “Hükümet Mustafa” olarak bilinen Mustafa İnce’nin hikâyesi anlatılarak, çerçeveli fotoğrafı duvara asıldı.

İl Örgüt bürosunun açılışının ardından saat 10.30’da Konakaltı Kültür Merkezinde halk buluşması ve imza günü düzenlendi.

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum