Tıp öğrencileri hekimliğe ilk adımı attı

Tıp öğrencileri hekimliğe ilk adımı attı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesinin 4. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Fakülte önünde düzenlenen törenle hekimlik yemini...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesinin 4. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Fakülte önünde düzenlenen törenle hekimlik yemini eden 56 mezun öğrenci, doktorluk hayatına ilk adımı attı. Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen törende, öğrenciler keplerini coşkuyla havaya fırlattı.

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, fakülte önünde düzenlenen törenle hekimlik yemini ederek doktorluğa ilk adımlarını attı. Coronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen törende, 56 öğrenci mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Tıp öğrencileri hekimliğe ilk adımı attı

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, dekanlar, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Tıp Fakültesi mezunları adına dönem birincisi Esra Merve Evran’ın konuşması ile devam etti.  Evran, konuşmasında mesleğiyle gurur duyduğunu söyleyerek, pandemi döneminde mesleğinin ne kadar yüce ve kutsal olduğunu anladığını belirtti.

“HEKİMLİK BİR MESLEK DEĞİL, YAŞAM BİÇİMİDİR”

Konuşmasında sağlık çalışanlarının önemine ve sağlıkta şiddete dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, “Pandemi döneminde hekimlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu anladık. Hekimlik bir meslek değil yaşam biçimidir. Sadece mesaide değil, mesai sonrasında da hekimliğin gerektirdiği davranış, hareket, kıyafet ve sosyal hareketleri de kontrol altında olması gerekiyor. Biz, bu düşüncelerle arkadaşlarımızı eğitimden geçirmeye, en doğru ve en kaliteli bilgiler aktarmaya çalıştık. Bundan sonraki hayatlarında fark yaratacaklarına eminiz. Pandemi dönemi bize şunu gösterdi: Hastalıklar artık değişik bir biçimde karşımıza çıkacak. Taktığımız maske bile korunma yollarını öğretti bize. Biz, Karya medeniyetinin temsil ettiği yeni jenerasyon tıp fakültesiyiz. Her hastada aynı hastalığın farklı seyretmesini görmek hekimliğin en önemli meziyetlerinden biridir. Ben mezun olan arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Ata’mızın ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüne yakışacak hekimlik hizmetini sunacakları için öğrencilerime başarılar diliyorum” dedi.

Tıp öğrencileri hekimliğe ilk adımı attı

Mezun öğrencileri tebrik ederek, ülkenin sağlık orduna yeni tıbbi eller kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Pandemi döneminde hekimlerimiz  ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyen Ata’mızın ne kadar haklı olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan ettiler. Bu bağlamda mezun olan öğrencilerimiz de yarınlarımızı bilim ışığıyla saracak, insanlığın sıhhati adına zorunlu fakat kutsal bir mesuliyet üstleneceklerdir. Biz, öğrencilerimize diploma verirken onlara değil aslında ülkemizi ve insan sağlığını ödüllendiriyoruz. Ülkemizin sağlık ordusuna yeni tıbbi eller kazandırmış olmak şüphesiz en önemli hizmetlerden biridir. Tüm öğrencilerime yeni hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Esra Merve Evran ve MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek ile birlikte kütüğe plaket çakma töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra öğrenciler, Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan öncülüğünde hekimlik yemini etti. Son olarak öğrencilere başarı belgeleri takdim edilmesinin ardından kep atma töreniyle mezuniyet programı son buldu.

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.