Tiyatro Oyunu Gerçek Çıktı

Tiyatro Oyunu Gerçek Çıktı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahnelediği ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ oyununun senaryosunun aynısı gerçek...

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahnelediği ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ oyununun senaryosunun aynısı gerçek hayatta Muğla Menteşe’de ortaya çıktı. Hindistan’dan Muğla’ya kız istemeye gelen bir ailenin hikayesinin anlatıldığı oyunun benzerinin yaşandığını görüp, duyanlar kendilerini “bu kadar da olmaz” demekten alamadı.

Sinem Karakaya

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri geçtiğimiz haftalarda‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ adlı 2 perdelik komedi oyunu sahnelemişti. Hindistan’dan Muğla’ya kız istemeye gelen bir ailenin hikayesinin anlatıldığı oyun gerçek çıktı.

Hindistan’dan Muğla’ya kız istemeye gelen bir ailenin hikayesinin anlatıldığı oyunun benzerinin yaşandığını görüp, duyanlar kendilerini “bu kadar da olmaz” demekten alamadı.

Tiyatro Oyunu Gerçek Çıktı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olan Nermin Okur’un damadının Hintli olduğu ve o gün tiyatro oyununu izledikleri ortaya çıktı. Muğla’da Hintli damadı olan Nermin Okur ve İsmet Okur çifti, oyunu izlediklerinde şaşırdıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kızının ve damadının tanışma hikayesini Muğla Gazetesine özel açıklamalarda bulunarak anlatan Nermin Okur, “Kızım Müge. Damadım Anil Supreeth. Onlarda soyadı yok. Supreeth ikinci adı. Ama bizim dilimize yakın olduğu için Anıl ismi verdik. Kızım endüstri mühendisi olarak mezun oldu. Sonra bir dostumuzun kızı İstanbul’da Katar firmasında çalışıyordu. Bizde Katar’da staj yapmasını istedik. Damadımda o sırada İstanbul’da çalışıyor. Katar’a gidip gelirken kızımı Katar’da o karşılamış şirketten biri olarak. Böyle bir tanışma başladı. Sonra bir baktık iş ciddiye binmiş evlenmeye karar vermişler. Muğla’ya geldiler tanıştık. Onlar Türkçe bilmiyor biz İngilizceyi tam konuşamıyoruz. Usulen kız isteme bile gerçekleşmedi. Onlarda ‘biz zaten kararımızı verdik önemli değil’ dediler. Tiyatro oyununda geçtiği gibi biz çok modern bir aileyiz. Hiç kültür çatışması yaşamadık. Çok seviyoruz damadımızı. Din, dil, ırk demeden sadece insan olmasına önem verdik. Çok doğal karşıladık. Hintliler bize benziyorlar aslında. Geleneklerine son derece bağlılar. Saygılılar. Hintlilerde kız tarafı başlık verirmiş. Biz de de oğlan tarafı verir. Şakası bile geçti aramızda iki tarafta vermedi ödeştik diye. Bir sıkıntı yaşamadık. Hem Hindistan’da hem de Muğla’da düğün yaptık. Çok güzeldi. Önce normal bizdeki gibi gelinlikle ardından Hint kıyafetiyle ve Hint müzikleriyle çıktı oynadı. Onlar bize Hint müziği oynattı biz de damada zeybek oynattık. Kilisedeki nikahta gelin isterse Kuranı Kerim getirterek geline Kuran damada İncil’e el bastılar. İki kültür ve iki din birleşti” dedi.

“MUĞLA’NIN HİNTLİ DAMADI VAR”

Damadımı çok sevdiğini söyleyen İsmet Okur, “Damadımı çok seviyorum. İyi ki tanımışız onu. Çok terbiyeli. Bizim o oyundan haberimiz yoktu. Bizi tanıyanlar aradı ‘böyle bir oyun var mutlaka gidin izleyin’ diye. Bizde gittik izledik ve çok şaşırdık. Oyunun yazarı ve oyuncuları da bizle tanışınca çok şaşırdı. Gerçek olduğunu öğrenince çok şaşırdılar. Değişik hikayeler insanları cezbediyor. Çok neşeliler. Tiyatro çok güzeldi. Tiyatrodaki oyun gibi biz çok modern bir aileyiz. Hatta bizi oyun günü ayağa kaldırıp gösterdiler böyle gerçek bir hikayeymiş diyerek. Seyircilerde çok şaşırdı. Sizinle röportaj yapacağımızı biliyorlar duyunca çok şaşırdılar ve çok sevindiler. Onlarda burada olmak isterdi ama maalesef gelemiyorlar. Muğla’yı çok seviyorlar. İlerleyen zamanlarda buraya yerleşmeyi düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

2017 de evlenen çift, Katar’da yaşamını sürdürüyor.

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.