Tohum Takası Şenlikleri

Tohum Takası Şenlikleri
Fethiye Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafında 2013 yılında başlanılan, yerel tohumları yaşatma mücadelesi de 5.Tohum Takas Etkinliğini gerçekleştirmek...

Fethiye Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafında 2013 yılında başlanılan, yerel tohumları yaşatma mücadelesi de 5.Tohum Takas Etkinliğini gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Tohum Takas etkinliklerinde, ücretsiz verilen ve Cumhuriyet Kadınları Derneğine gelen her tohum incelenerek, kayıt altına alındı. Üreticilerin diğer il ve ilçelerde yapılan tarım uygulamalarını, üretim ve satış aşamalarını özellikle de kooperatifleşme ile ilgili girişimleri görmeleri için birlikte ziyaretler yapıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tarafından 5 yılda Neler Yapıldı

Yerel Tohum takası kapsamında yapılan etkinlikler bu yıl 23 Aralık 2017 de gerçekleştirilecek. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak verilen bilgide; “5 yılda neler yaptık diye baktığımızda, 25 üretici ile yola çıktık, bugün 40 üretici ile devam ediyoruz. Zorlu bir yol, emek isteyen, destek isteyen, birlik beraberlik olmayı gerektiren aslında Milli bir mücadele. Bu çalışmada üreticilerimize, hem yerel tohumları yaşatmanın önemini anlatırken, hem de bu ürünleri yetiştirirken, doğal ilaç ve doğal gübre kullanılması alışkanlığını kazandırdık. Üreticilere, köylü pazarında Belediye’nin desteği ile ücretsiz satış alanları sağlandı. Her hafta, Cuma Pazarı’nda kendilerine ayrılan bölümde satış yapan üreticilerimize, her açıdan destek verildi. İlk aylarda onlarla birlikte satış yaptık. Üyelerimizin, arkadaşlarımızın onları tanımaları için çaba gösterdik.Bunları bilerek, düşünerek mutlaka yerel olan ürünler kullanmaya özen göstermelidir. Tüketici kısırlıktan, birçok hastalığa yol açan bu yanlış tarım politikalarına karşı çıkmalı, üreticinin yanında yer almalı, direnen üreticiye destek vermeli, toprağını, suyunu korumak için özellikle yerel pazarlardan ve küçük üreticilerden alış veriş yapmalıdır. Tüketiciler, ülkemizin birçok bölgesinde yapılan Yerel Tohum Takas Etkinlikleri’ni yakından takip etmeli, bu çalışmaların daha da yaygınlaşması için destek vermelidir. Hem atalık tohumlarımız yaşasın diye, hem topraklarımız, sularımız daha fazla zehirlenip yok olmasın diye, hem de üreten köylünün çabası boşa gitmesin, geleceğimiz, ekmeğimiz yok olmasın diye emek veriyoruz. 23 Aralık 2017 günü, Fethiye Kültür Merkezi’de tüm üreticilere ses olmak, tohumlarımıza, geleceği mize, köylümüze ve en çok da bağımsızlığımıza sahip çıkmak isteyen herkesi bekliyoruz.”denildi.

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.