Tokat Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Tokat Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor
Milas Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Ovakışlacık,Karakuyu ve Köşk  Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.Doğruluk ve dürüstlük,Halkına hizmet...

Milas Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Ovakışlacık,Karakuyu ve Köşk  Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Doğruluk ve dürüstlük,Halkına hizmet aşkı,Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden asla vaz geçmeyeceğine özellikle vurgu yapan Başkan Tokat, Mahalle sakinlerine, başkanlık döneminde geçen yaklaşık 10 yılı belli ana başlıklar halinde aktardı.

Özellikle Büyükşehir Yasası sonrası getirilen vergi muafiyeti ile belediye gelirlerinin çok büyük oranda azaldığını, 18 mahalleden elde edilen gelirlerle 132 mahalleye hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Tokat ;Gelirimiz düştü, bütçe imkânları kısıtlı diye hiçbir mahalle muhtarımın talep ve isteğini geri çevirmedim. Kent merkezi ve mahallelerde yapılması gereken hizmeti ötelemedim” diyerek  bu süreci borçlanma ve satışlarla atlattıklarını vurguladı.

Başkanlığının ilk döneminde kentin geleceği açısından son derece hayati bir önem taşıyan altyapıyı tamamladığını, bu süreçte esnaflar başta olmak üzere tüm halkın sıkıntılar da yaşadığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Ancak her cefanın bir de sefası vardır. Bakın geçtiğimiz günlerde, büyüklerimizin söylediğine göre son 40-50 yılın en büyük yağışlarını gördük. İki canımızı kaybettik, gözlerimizin önünde hayvanlarımız telef oldu, arazilerimizi su bastı. Ovada evi olan yurttaşlarımız zor anlar yaşadılar. Başka il ve ilçelerde, ilimize bağlı komşu ilçelerde bu yağışlar, daha büyük sorunlar yaratırken, ilçe merkezindeki vatandaşımızın neredeyse ayakkabısı dahi ıslanmadı. Gerçekten o sıkıntılı süreçte ilçe merkezinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

İkinci dönemimizde, hem de bütçe açısından belediyemizin en sıkıntılı olduğu bir dönemde altyapının ardından bu kez üstyapıyı tamamladık. Benim ve arkadaşlarımın, göreve gelirken bir Milas hayalimiz vardı. Altyapısı ve üstyapısıyla modern, çağdaş bir Milas hayali. Bunu gerçekleştirmek için son 10 yılda büyük bir çaba harcadık. Elbette yapacaklarımız bitmedi… Daha yapılacak çok işimiz var. İlçe merkezi ve kırsalında halkımıza sunacağımız daha çok hizmet var” dedi.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.