TOKİ 3. Etap kuraları çekildi

TOKİ 3. Etap kuraları çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen ve TOKİ’nin Menteşe’deki 3. Etabı olan Muğla Menteşe...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen ve TOKİ’nin Menteşe’deki 3. Etabı olan Muğla Menteşe Projesi'nin kuraları çekildi. Kuraya katılan vatandaşların heyecanı renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu.

Sinem Korkmaz

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin sosyal konutun 500’ünü kapsayan ve yaklaşık 13 bin kişinin başvurduğu Muğla’nın Menteşe ilçesi kura çekilişi, Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplamda 500 konutun çekilişinin yapıldığı kurada, ilk olarak şehit aileleri ve engelli başvurusundaki öncelikli hak sahiplerinin konutları belirlendi. “Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda ve idare yetkilileri denetiminde gerçekleşti.

TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, Menteşe Spor Salonu'ndaki kura töreninde, Muğla'da birçok konut yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi.  Projeye çok sayıda vatandaşın başvuru yaptığını vurgulayan Çelik, “2+1 evlerimize 7 bin 156 kişi, 3+1 konutlarımıza ise 5 bin 801 kişi başvurdu. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu başvuruları karşılamaya çalışacağız. En kısa süre içinde tapu dağıtım işlemi yapılacak” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kurada konut sahibi olmaya hak kazanan bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Kurada isimleri okunan ve büyük sevinç yaşayan Funda Memiş Allı çifti uzun süredir ev sahibi olmak istediklerini dile getirirken, “Evsizlik gerçekten çok zor. Muğla’da asgari ücretle geçinmek ve kira ödemek gerçekten çok zor. Allah’ım bize bu mutluluğu nasip etti. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Mutluluk gözyaşı döküyoruz şuan gerçekten uzun zamandır hep bu anı bekledik” ifadelerini kullandılar.

Engelli olduğunu ve eve ihtiyacı olduğunu ifade eden Ramazan Cangüzel ise, “30 yıldır Muğla’da oturuyorum. Engelliyim ve eve ihtiyacım vardı. 2 çocuğum var. Biri üniversitede, biri ilkokulda okuyor. Bana çıktığı için çok mutluyum.”dedi.

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum