TOKİ sakinleri, kapalı duraklara kavuşuyor

TOKİ sakinleri, kapalı duraklara kavuşuyor
Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde konu edilen TOKİ konutlarındaki kapalı durak olmaması sorununun giderilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı TOKİ’de toplu taşıma araçlarını...

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde konu edilen TOKİ konutlarındaki kapalı durak olmaması sorununun giderilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı TOKİ’de toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için kapalı durak yapımına başlandı. Yağışlı havalarda otobüs beklerken mağdur olduklarını dile getiren TOKİ sakinleri, yavaş ilerlediğini öne sürdükleri durak yapım çalışmasının hızlanmasını istediler.

Sinem Korkmaz

Muğla Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Akbulut, 18 Kasım 2020 tarihinde kendi köşesinde kaleme aldığı “Koca TOKİ’de Durak Yok” başlıklı yazısında, TOKİ’de yaşanan kapalı durak sorununun giderilmesi için yetkililere seslenmişti. Yazının ardından geçen yaklaşık 2 aylık süre içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi bu eksikliğin giderilmesi için çalışma başlattı. Belediye ekipleri toplu taşıma araçlarını yolcu alması için belirlenen alanlara kapalı durak yapımına başladı.

Kapalı durakların yapılmasından memnuniyet duyduklarını fakat çalışmaların yavaş ilerlediğini, bu nedenle de yağışlı günlerde mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, durak yapım çalışmalarının hızlanmasını istediler.

Havaların soğuması ve yağışların artmasıyla mağdur olduklarını dile getiren bazı TOKİ sakinleri, “Uzun zamandır kapalı durak olmadığı için zorluk çekiyorduk. Özellikle yağış olduğu zamanlarda mağduriyetimiz bir kat daha artıyor. Sadece durak tabelası konulmuş alanlarda ulu orta beklerken zorluk çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi kapalı durak yapımına başladı fakat birkaç durak konulduktan sonra devamı gelmedi. İhtiyaç sahibi TOKİ sakinlerinin konulan bir iki durağa sığınmasına imkan yok. Ricamız, eğer bir çalışmaya başlandıysa devamını getirmeleri. Çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor fakat havalarda aksine bir o kadar hızlı soğuyor ve yağış var. Vatandaşın mağduriyeti artmadan yetkililerin bu soruna el atmasını bekliyoruz” dediler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre ise, TOKİ konutlarında 6 durak yapımı başlatıldığı, duraklardan 2’sinin bittiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından, 4 durağın betonlama işleminin başladığı fakat kötü hava koşullarından dolayı çalışmaların durdurulduğu, çalışmaların önümüzdeki haftalarda tamamlanacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.