TOMALAR ALKIŞLARLA UĞURLANDI

TOMALAR ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Muğla'da yaşanan yangın felaketinde alevlere karşı canla başla çalışan TOMA ekipleri Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen uğurlama töreniyle alkışlarla uğurlandı. İstanbul ve Ankara’dan gelen 79 TOMA, 220 Polis Arama...

Muğla'da yaşanan yangın felaketinde alevlere karşı canla başla çalışan TOMA ekipleri Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen uğurlama töreniyle alkışlarla uğurlandı. İstanbul ve Ankara’dan gelen 79 TOMA, 220 Polis Arama Kurtartma Timi şehirlerine dönmek üzere yola çıktı.

Muğla’da yaşanan 14 günlük yangın felaketinde alevlerle savaşa destek olmak amacıyla çevre illerden birçok destek ekip geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Marmaris, Köyceğiz, Milas, Bodrum, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde çıkan yangınlara destek verdi.

Yangınların sona ermesiyle görevlerini tamamlayan ekipler, Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen uğurlama töreniyle alkışlarla uğurlandı. İstanbul ve Ankara’dan gelen 79 TOMA, 220 Polis Arama Kurtartma Timi şehirlerine dönmek üzere yola çıktı.

Uğurlama törenine; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Cumhur Uzun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Cumhur İttifakı temsilcileri ve çok sayıda emniyet personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, konuşma yaparak, canı pahasına alevlere savaşan ekiplere teşekkür etti.

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”

Ersoy, “15 gündür hepimizin yüreğini yakan ağır yangın felaketini sonuçlandırmış olmanın huzuruyla arkadaşlarımızı yolcu ediyoruz. Polis teşkilatımız, silahlı kuvvetlerimiz ve jandarmamız hem milletimizin huzurlu olabilmeleri için 24 saat görevi başında olmayı ilke edinmiş hem de her türlü şartta milletiyle beraber olmayı ilke edinmiş güzide teşkilatlarımızdır. Her zaman bütün imkân ve kabiliyetleriyle milletimizin emrinde olmuşlardır. Bu yangında polis teşkilatımızdan nasıl mücadele verdiğini herkes gördü.  Allah teşkilatımızdan razı olsun. Birliğimizin beraberliğimiz düşmanına, kamu düzenimizin düşmanlarına karşı gözünü kırpmadan onların attığı ateşlere kendi canlarını nasıl attılarsa, ateşe karşı suyu sanki onlara silah sıkıyormuşçasına kahramanca savaştılar. Tarihimizin en büyük yangınlarını yaşadık. Bu yangınla mücadele ederken devlerimizin tüm imkânları seferber oldu. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Mücadele eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kastamonu’da yaşanan sel felaketine de değinen Bakan Yardımcısı Ersoy, polis teşkilatının sel yaşanan bölgelerde helikopterlerle kurtarma yaptıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Kur-an Tilaveti okundu ve İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua edildi. Daha sonra kurban kesimi gerçekleşti.

14 gün boyunca Muğla’daki yangınlara destek veren ekipler, alkışlar, sirenler ve çiçeklerle şehirlerine uğurlandı.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.