TOPYEKÜN MÜCADELE

TOPYEKÜN MÜCADELE
Türkiye orman yangılarıyla mücadelesini sürdürüyor. Muğla’nın Marmaris, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas ve Menteşe ilçelerinde orman yangınları devam ederken Seydikemer’de başlayan yangın, ekiplerin ve vatandaşların müdahalesiyle...

Türkiye orman yangılarıyla mücadelesini sürdürüyor. Muğla’nın Marmaris, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas ve Menteşe ilçelerinde orman yangınları devam ederken Seydikemer’de başlayan yangın, ekiplerin ve vatandaşların müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı.

 Muğla’da günlerdir devam eden orman yangınlarında vatandaşların ortaya koyduğu dayanışma duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oluyor. Yangına yakın veya uzak fark etmeden her bölgeden insan, toprakları için harekete geçiyor. Kimisi eli ile yangını söndürmeye çalışırken kimisi su tankerini doldurup yangın bölgesine desteğe gidiyor.

 Muğla’nın ciğerleri 9 gündür yanıyor. Yaklaşık olarak 40 bin dekar ormanlık alan alevlere teslim oldu. Muğla’nın 5 ilçesinde orman yangınları devam ederken Seydikemer’de çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Vatandaşlar, orman ve itfaiye ekipleri gece gündüz demeden yangınlara müdahale ediyor.

 -MARMARİS

Marmaris’te ki orman yangını 9’uncu gündede devam ediyor. Vatandaşlar, itfaiye ve orman ekipleri günlerdir toprakları için mücadele veriyor.

Marmaris’te Orhaniye, Turgut, Hisarönü ve Değirmen Yanın Mahallelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Turgut ve Orhaniye Mahalleleri ile Keçibükü mevkilerii önlem amaçlı tahliye edildi.

Turgut Mahallesinde yerleşim yerlerine yakın bölgelerde soğutma çalışmaları devam ediyor.

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Marmaris yaşlısıyla genciyle birlikte tarihinin en güzel dayanışma örneğini göstererek toprakları, ağaçları için canla başla yangına müdahale ediyor. Marmaris Belediyesi sosyal medyada paylaştığı görüntüde ilçede farklı görevlerde çalışan belediye personellerinin birlik olarak yangınla mücadele ettiği anları paylaştı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Kimi Marmaris sokaklarını süpürüyordu, kimi caddelerimize çiçek dikiyordu, kimi bozulan yolları tamir ediyor, kimi organizyonlar yapıyor, kimi huzur ve güvenliğimiz için çalışıyordu. Şimdi hepsi ormanı, toprağı, hayvanları korumak için seferber”

 -MİLAS

Milas’ın Türkevleri, Bozalan, Fesleğen, Alçakaya ve Çökertme Mahallerindeki ormanlar günlerdir yanmaya devam ediyor. Kıyıkışlacık’taki yangında kontrol altına alınıyor.

4 Ağustos Çarşamba günü gece saatlerinde yangın Kemerköy Termik Santrali’nin bahçesine sıçradı ve bölge acilen boşaltıldı. Korkulu bekleyişin ardından sabah saaatlerinde gelen haberle yüreklere su serpildi. Kemerköy Termik Santralinin bahçesine sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Alınan bilgiler doğrultusunda Termik Santral içerisinde olumsuz bir durum meydana gelmediği öğrenildi.

“SANTRALDE CİDDİ SORUN YOK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milas’ta yaptığı açıklamada “İlk incelemeler santraldeki ana ünitelerde ciddi bir sorun olmadığı yönünde. Şu anda santral işletmeye alınmasıyla ilgili teknik prosedürler devam ediyor. Uçak ve helikopterlerle bölgede devam eden yangına dönük soğutma çalışmaları yoğun şekilde yapılmış oldu. Şu anda santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil” dedi.

-MENTEŞE

Merkez ilçe Menteşe’de Muratlar, Gazeller ve Yörükoğlu Mahallesi Esentepe Mevkiinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Kozağaç civarında devam eden yangının risk oluşturulması nedeniyle Kozağaç, Şenyayla, Yumaklı, İkizce Mahalleleri için tahliye kararı alındı.

 -BODRUM

Bodrum’un Yeniköy, Mumcular, İçmeler, Gökpınar, Mazı, Kızılağaç Mahalleleri, Çocuk Mezarlığı ve Kisebükü mevkiilerindeki yangınlar kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

 -SEYDİKEMER

Çökek Mahallesi Boyalı mevkiinde çıkan orman yangını vatandaşların, orman ve itfaiye ekiplerinin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Arifler Mahallesi yangını söndürüldü.

ÇÖKEK KONTROL ALTINDA

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Çökek Mahallesi Boyalı Mevkiinde dün gündüz saatlerinde sakin havayı fırsat bilip Orman İşletme, İtfaiye ve vatandaşlarımız ile birlikte bütün gücümüzle mücadelemizi sürdürdük. Gece başlayan rüzgara karşı gerekli bütün önlemler alınarak kontrol altına alma çabaları sonuç verdi. Olumlu hava şartları ile kontrolden çıkarmadan soğutmaya devam ediyoruz.” dedi.

-KÖYCEĞİZ

9 gündür durdurulamayan Köyceğiz yangınında Yayla Mahallesi (Ağla) Gökçeovacık mevkiine doğru devam ediyor. Pınar Mahallesi, Çayhisar ve Kavacık Mevkilerinde tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Sazak ve Karayel Mahalleleri yangın etkisinde olduğundan tahliye kararı verildi.

-KAVAKLIDERE

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Çamlıbel Mahallesinin alt ve üst kısımlarında yangın tehlikesi sürüyor. Vatandaşlar rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere canlarını ortaya koyarak müdahale etmeye devam ediyor.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.