Töre’den yarıyıl mesajı

Töre’den yarıyıl mesajı
Türkiye genelinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün itibariyle tamamlandı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yarıyıl tatil mesajı yayınladı. Töre, mesajında öğretmenlere emeklerinden dolayı...

Türkiye genelinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün itibariyle tamamlandı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yarıyıl tatil mesajı yayınladı. Töre, mesajında öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür ederken öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Muğla eğitim camiası, 791 okulda 151 bin 672 öğrenci ve 13 bin 714 öğretmenle 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısını bugün günü itibariyle tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yayınladığı yeni yıl mesajında yaşanılan değişim ve dönüşüm sürecinde öğretmen, öğrenci ve velilere her alanda katkı sağlayacak çalışmalara imza attıklarını bildirdi.

Sınırsız Eğitim Projesi ile erişime engel olacak durumların ortadan kaldırıldığını açıklayan Töre, “Muğla Valiliği koordinasyonuyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve çeşitli kurum kuruluşların işbirliği yaptığı “Sınırsız Eğitim Projesi” ile uzaktan eğitimde öğrencilerimizin çevrimiçi öğrenmede erişim sorununa sebep olabilecek her tür engeli ortadan kaldırmayı başardık. Proje kapsamında; İlimiz genelinde 4 bin 30 öğrencimizin tablet, bilgisayar, modem ihtiyacı, 98 öğrencimizin ise televizyon ihtiyacı karşılandı. 136 aileye ise Sosyal Ekonomik Destek aylığı bağlandı” dedi.

“2 BİN ADET TABLET İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE DAĞITILDI”

2020-2021 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi yapan Töre, Muğla’nın EBA kullanım oranlarında Türkiye sıralamasında ilk sırada yer aldığını açıkladı. Töre, “Bakanlığımız tarafından uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart tarihinden bu yana öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü EBA platformu, yalnızca ülkemizde değil dünyada eğitim kategorisinde en çok öğrenci ve öğretmenler tarafından en çok ziyaret edilen web sitesi oldu. Ayrıca her hafta Türkiye genelinde açıklanan EBA kullanım oranlarında Türkiye sıralamasında ilimiz ilk sırada yer aldı. Bu sonuç bizlere Muğla’nın öğrencisi, öğretmeni ve velisiyle uzaktan eğitime sahip çıktığını gösterdi” dedi.

Töre, okul Evimde Portalı ile sadece Muğla’ya katkı sağlamakla kalmayıp 63 bin görüntülenme sayısından anlaşıldığı üzere Türkiye genelinde tüm öğretmen, öğrenci ve velilere destek olmayı başardığını belirtti.

Öğrenciler için tavsiyelerde bulunan töre mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel salgınla beraber her şeyin başının sağlık olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Bu sürecin sizlere çok şey öğrettiğini biliyorum. "Keşke okul tatil olsa, evde derslerimize çalışsak, teneffüsler daha uzun olsa, öğretmenlerimiz bize sürekli ders çalışmamızı söylemeseler gibi yakınmalarınızın, yerini “Artık okullar açılsın, ben okula gitmek istiyorum, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özledim" ifadelerine bıraktığı bir süreç geçirdiniz. Odalarınızı okula dönüştürerek canlı derslerinizi sorumluluk bilinciyle takip ettiniz. Gelecek hayallerinizi ertelemediğiniz, evdeyiz ama tatilde değiliz bilinciyle hareket ettiniz.

Önümüzdeki üç haftalık ara tatilde de yeni döneme çok daha iyi bir başlangıç yapmak için tatilde olduğunuz süreyi iyi değerlendirin. Tatilde dijital cihazlarla zaman geçirmek yerine kitap okumaya, ailenizle keyifli etkinliklere, eğlenmeye zaman ayırın.

15 Şubat’ta, sizlerin sesiyle, neşesiyle var olan okullarımızda buluşmayı büyük bir özlemle bekliyoruz.

Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize bir kez daha hatırlatmak isterim ki yaşamakta olduğumuz salgın hastalıkla mücadele süreci henüz tam olarak sonlanmadığından tatilde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Aldığımız tedbir ve gösterilecek kararlılığın bizleri okullarımızda buluşacağımız günlere taşıyacağını unutmayalım.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim döneminde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle yine bir arada olacağımız sağlıklı günlerde buluşmak üzere iyi tatiller diliyorum.”

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.