Tozlu Akademi, “En Güzel Yatırım Kendimize Yaptığımız Yatırımdır”

Tozlu Akademi, “En Güzel Yatırım Kendimize Yaptığımız Yatırımdır”
SİNEM KORKMAZ-Çağın hastalığı olarak tanımlanan stresle başa çıkabilmek, artık bir yaşam tarzına dönüştü. Stresle yaşarken ara sıra nefes almak...

SİNEM KORKMAZ-Çağın hastalığı olarak tanımlanan stresle başa çıkabilmek, artık bir yaşam tarzına dönüştü. Stresle yaşarken ara sıra nefes almak ve rahatlamak için herkes farklı bir yol deniyor. Bu yolların en popüleri yoga ve meditasyon. Tarihi yaklaşık beş bin yıl öncesine dayanan, eski bir kendini geliştirme yöntemi olan yoga; “beden, zihin ve ruh birliği” diye tanımlanıyor. Muğla’da faaliyet göstermekte olan Tozlu Akademi’nin sahibi Haşim Tozlu insanın yaptığı en güzel yatırımın kendisine yaptığı yatırım olduğunu dile getirdi.

Yoga, Aikido, Jiu Jitsu, Pilates, Movement gibi birçok eğitime bünyesinde yer veren Tozlu Akademi uzun yıllardan beri Muğla’ya hizmet vermekte.

Yoganın, zihnin, bedenin ve ruhun disipline edilerek, bütünleştirilmesini hedefleyen bir yaşam ilmi olduğunu vurgulayan Tozlu Akademi’nin sahibi Haşim Tozlu ile yaptığımız röportaj şu şekilde;

Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Ben Haşim Tozlu. 83 doğumluyum 1994’den beri Muğla’dayım. İş ve okul sebebiyle biraz gezdim sonra tekrar buraya döndüm. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iktisat mezunuyum. 1995 yılında spora tekvando ile başladım. Sonra trafik kazası sebebiyle ağır bir sakatlık geçirdim ve müziğe yöneldim. 2004’de tekrar spora geri döndüm ve o tarihten bu yana tekrar spor hayatımda hatta merkezinde. Uzun yıllar profesyonel olarak yaptığım müzik biraz daha hobi niteliğinde şu aralar. Yaklaşık 20 senedir zen ile ilgileniyorum ve 12 yıldır da eğitmenlik yapıyorum.

Ne Zamandan Beri Muğla’ya Hizmet Vermektesiniz?

2004 de Muğla’da ilk işletmemi bar olarak açtım. 2009’a kadar Muğla’da çeşitli işletmelerde çalıştım. 2009 da Yalova gittim. 2014 yılında döndüm ve o zamandan beri Muğla’ ya Tozlu akademi de hizmet veriyorum. Son 1 yıldır Tozu Akademiye Spor Kulübü olarak devam ederek çeşitli eğitimler veriyoruz.

Tozlu Akademi, “En Güzel Yatırım Kendimize Yaptığımız Yatırımdır”

Tozlu Akademide Hangi Eğitimler Veriliyor?

Yoga, çocuk yogası, hamile yogası, aikido, jiu jitsu, pilates, movement ve fotoğraf eğitimi veriyoruz.

Yoga Nedir?

Yoga, zihnin, bedenin ve ruhun disipline edilerek, bütünleştirilmesini hedefleyen bir yaşam ilmi kısaca. Yoga zihnin artakalan gürültüsünü susturmayı öğreten bir metottur.

Her İnsan Yoga Yapabilir Mi?

Evet her insan yoga yapabilir. Bunun bir sorun olarak insanların aklında canlanmasında aslında sosyal medya da yoganın enteresan duruşlar inanılmaz esnek, kuvvetli ve fit bedenlerle yapılabilecek yada sadece buna ulaşmayı hedefleyen bir spor gibi gösterilmesi yatıyor bence. Yogayla ilgili o gördüğümüz duruşlar yoganın basamaklarımdan biri olan asanayı anlatır. Ancak bu fiziksel çalışmalar bize gösterildiğinin çok ötesinde soyut olanı kavramak adına yapılan somut pratiklerdir. Her insan kendi bedeninin sınırlarını tanıyarak ve bu sınırlara saygı göstererek bedenini zorlamadan bu pratikleri yapabilir, yapmalıdır. Yoga bunu söyler ve yoga bunun dışında pek çok pratiği içerir. Dünyada hemen herkesin ihtiyacına ve yaklaşımına yönelik çok farklı yoga ekolleri mevcuttur.

Yoga İnsanı Nasıl Geliştirir?

Yoga farkındalığı geliştirir. Eric Fromm'a göre insanın dünyada ki konumunun gücü onun gerçekliği kavrayış derecesine bağlıdır. Ne kadar az kavrıyorsa o kadar kafası karışır ve dolayısıyla kendini güvensiz hisseder. Gerçekliği ne kadar çok kavrarsa kendi ayakları üzerinde o kadar sağlam durur. Farkındalığın özgürleştirici etkisi böylelikle mümkün olur.

Haftada Kaç Kez Yoga Yapılmalı?

Yoga pratiği her gün yapılabilir. Ancak bundan anlaşılacak olan sadece fiziksel pratik olmamalıdır. Yine de adana pratiği de her gün uygulanabilir.

Tozlu Akademi’de Kaç Eğitmen Eğitim Veriyor?

Benimle birlikte 3 yoga eğitmeni, bir meditasyon eğitmeni, 2 aikido eğitmeni, 1 pilates eğitmeni, 1 Brazilian Jiu Jitsu (Bjj) eğitmeni, eğitim veriyor.

Brazilian Jiu Jitsu (Bjj) Nedir?

Bjj, Japonya’da doğmuş ve Brezilyada evrilip tüm dünyaya yayılmış bir sanattır. Çeşitli kaldıraç sistemleri ve tekniklerle rakibinin kontrol altına alındığı bir savaş sanatıdır. Bjj’yi bedeninizle oynadığınız bir satranç oyunu olarak görebilirsiniz. Fiziksel ve mental gelişimin birlikte olduğu bir çeşit hareketli meditasyondur da diyebiliriz. Şuan Brazilian Jiu Jitsu’nun Muğla’da sadece bizimle, İstanbul ve İzmir bağlantılı olarak çalışılmaktadır. İstanbul ve İzmir’den çok değerli hocalarımız eğitim vermek için sık sık Muğla’ya gelerek bize destek oluyorlar.

Muğla’da Eğitim Verdiğiniz Bu Dallara İlgi Nasıl?

Muğla’da yogaya, pilatese ve aikidoya ilgi pek çok yerde olduğu gibi hızla artıyor. Ancak movement ve bjj Türkiye de pek tanınmıyor. Fakat Muğla’da dışarıdan gelen eğitmenlerin de dikkatini çektiği gibi ilgi oldukça ümit verici.

Verdiğiniz Eğitimlerden Yararlanmak İsteyenlere Ne Söylemek İstersiniz?

Yaşam standartlarının değişmesiyle kendimize ayırdığımız zamanın bu kadar daraldığı bir dönemde unutmamız gereken şey en güzel yatırımın kendimize yaptığımız yatırımdır. Merak eden ve denemek isteyenler deneme derslerimize katılarak ücretsiz olarak bu branşları bizim bünyemizde deneyimleyebilirler.

Bu haber toplam 2959 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.