Trafik ışıklarıya 'Evde Kal' çağrısı

Trafik ışıklarıya 'Evde Kal' çağrısı
Muğla’da Coronavirüs tedbirlerine karşın duyarlılığı arttırmak için ülke genelinde başlatılan ‘Evde Kal’ çağrısı, trafik ışıklarıyla da...

Muğla’da Coronavirüs tedbirlerine karşın duyarlılığı arttırmak için ülke genelinde başlatılan ‘Evde Kal’ çağrısı, trafik ışıklarıyla da uygulanmaya başlandı. Uygulama kapsamında kırmızı ışık yanınca, 'Evde Kal' yeşil ışık yanınca ‘Eve Git' uyarıları, vatandaşlar arasında farkındalık yaratıyor.

Sinem Karakaya

Muğla’da Coronavirüs tehlikesine karşı duyarlılığı arttırmak için trafik ışıklarında kırmızı ışığa ‘Evde Kal’, yeşil ışığa ‘Eve Git’ uyarıları yerleştirildi. Öte yandan otobüslerin önüne ve karayolları üst geçit tabelalarına da ‘Evde Hayat Var’ yazılarıyla farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Tüm dünyada yayılan ve Türkiye'de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan Coronavirüsle mücadele kapsamında salgından korunmak için zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması konusunda vatandaşların farkındalıklarını artırmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çalışmalar kapsamında Menteşe'deki trafik ışıklarında kırmızı ışığa ‘Evde kal’, yeşil ışığa ‘Eve git’ yazıları yerleştirildi.

Muğlalı vatandaşların evde kalmaları için Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yaptıklarını belirten Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun, “Muğla’da duyarlılığı arttırmak için Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak bir çalışma yaparak trafik ışıklarına evde kalın yazıları yerleştirdik. Kırmızı ışıkta ‘Evde Kal’ yeşil ışıkta ‘Eve Git’ yazısı yerleştirdik. Sadece trafik ışıklarıyla kalmadık otobüslerin önüne ve karayolları üst geçit tabelalarına da evde hayat var yazıları yerleştirdik. Muğla’yı ve Muğlalıları seviyoruz. Vatandaşlar evde kalsınlar diyoruz. Her şey vatandaşın sağlığı için” dedi.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.