TSK’da FETÖ’nün mahrem yapılanmasına operasyon

TSK’da FETÖ’nün mahrem yapılanmasına operasyon
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına operasyon başladı. 7 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda 14’ü muvazzaf 15 kişi hakkında gözaltı kararı...

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına operasyon başladı. 7 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda 14’ü muvazzaf 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 14 muvazzaf askerin bir binbaşı, 2 Üsteğmen, bir Teğmen ve kalanların Astsubay olduğu öğrenildi.

FETÖ terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki ‘mahrem yapılanmasına’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, mahrem yapı içindeki şahısların kullandığı değerlendirilen ve incelenen HTS kayıtlarında 180 sabit telefonun bazıları ile ardışık irtibat kayıtları olduğu tespit edildi. Şüpheliler hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muğla merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara, İzmir ve Eskişehir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden bir binbaşı, 2 Üsteğmen, bir Teğmen ve kalanların Astsubay olduğu açıklandı. Gözaltı kararı verilen 15 şüphelinin yakalanmasının ardından emniyetteki ifadeleri sonrası Muğla adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.