TSK’nin ‘BİRDANESİ'

TSK’nin ‘BİRDANESİ'
Datça’da tarik kazısından 26 saat sonra sağ kurtulan Zeynep Bebek Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in özel talimatıyla askeriyeye ait özel uçak ambulans...

Datça’da tarik kazısından 26 saat sonra sağ kurtulan Zeynep Bebek Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in özel talimatıyla askeriyeye ait özel uçak ambulans ile Ankara’ya GATA(Gülhane Askeri Tıp Akademisi) ne götürüldü. Zeynep Bebek üç gündür tedavi gördüğü Marmaris Devlet Hastanesinden Dayısı Bilal Albayrak’ın kucağında çıktı. Zeynep Bebek tam donanımlı askeri uçakla saat 11.50’de Ankara’ya uçtu.

Zeynep Bebek mucizesi

Datça Hava Füze Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane (31) ve eşi Mehtap Birdane (27), 70 metrelik uçurumda ölü olarak bulunmuştu. Çiftin 1 yaşındaki kızları Zeynep ise, 26 saat sonra hurdaya dönen araçtan100 metreuzağında çalıların arasında ağlar vaziyette sağ kurtulmuştu. 26 saat boyunca ormanda tek başına kalan Zeynep Bebek jandarma ekipleri tarafından kurtarılmış Marmaris Devlet hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Zeynep Bebek için herkes seferber oldu. Ona sütannelik yapmak isteyen onlarca kişi hastaneye başvurdu. Türkiye’nin dört bir yanından Zeynep Bebek için Marmaris Devlet Hastanesine binlerce telefon geldi.

Halası ve dayısı geldi

Zeynep Bebeğin velayetinin kendilerine verilmesi için Datça Cumhuriyet Savcılığına Birdane ve Albayrak Aileleri başvuruda bulundu. Kazada yaşamlarını yitiren Ahmet Murat Birdane ve Mehtap Birdane’nin cenazeleri Ankara’da toprağa verildikten sonra halası Cansu Birdane ve Dayısı Bilal Albayrak otobüsle Ankara’dan Marmaris’e geldi. Sabah saat 04.00 sıralarında  hastaneye gelen hala ve dayı Zeynep Bebeği gördü.  Sabah saat 08.00’da hala ve dayı tekrar hastaneye gelecek Zeynep Bebeği gördüler. Zeynep Bebek saat 08.30’da tekrar sağlık kontrolünden geçirildi. Zeynep Bebek saat 09.50’de dayısı Birlal Albayrak’ın kucağında Marmaris Devlet Hastanesinden ayrıldı. Hala Cansu Birdane ve dayı Bilal Albayrak hiçbir açıklama yapmazken gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı. Zeynep Bebek Ambulans ile Marmaris’ten Dalaman askeri Havaalanına doğru yola çıktı. Zeynep Bebeği uğurlamak için çok sayıda askeri personel Marmaris Devlet Hastanesinin önündeydi.

Genelkurmay uçak ambulans gönderdi

Zeynep Bebek için tüm Türkiye ayağa kalktı. Herkes bir şeyler yapmak içir çırpındı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’de Zeynep Bebeğin durumuna duyarsız kalmadı. Necdet Özel’in özel talimatı ile askeriyeye ait özel ambulans uçak Dalaman’da bulunan askeri havaalanına gönderildi. Marmaris Jandarma Komutanı Yarbay Cafer Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan sonra bebeğin Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirterek, "Genelkurmay Başkanı'nın özel talimatı ile Zeynep bebeğin tedavisi için Dalaman Askeri Havalimanına özel askeri ambulans uçak gönderildi. Askeri uçak, Zeynep bebeği GATA'ya götürecek. Şu an bebeğin son kontrolleri yapılıyor. Buradaki süreç tamamlandıktan sonra Zeynep Bebek, askeri ambulans ile eskort eşliğinde Dalaman'a gidecek" dedi. Zeynep Bebek Dalaman Askeri Havaalanından ambulans uçak ile saat 11.50’de Ankara’ya uçtu.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.