TÜM HAVA GÜCÜ MUĞLA'YA GÖNDERİLDİ

TÜM HAVA GÜCÜ MUĞLA'YA GÖNDERİLDİ
Muğla'da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan ve peş peşe çıkan orman yangınlarıyla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce son durum açıklandı. Muğla'nın Köyceğiz, Milas, Menteşe, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde orman...

Muğla'da 29 Temmuz Perşembe günü başlayan ve peş peşe çıkan orman yangınlarıyla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce son durum açıklandı. Muğla'nın Köyceğiz, Milas, Menteşe, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde orman yangınları devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya bölgesindeki yangınların kontrol altına alınmasının ardından tüm hava gücünün Muğla bölgesindeki yangınlara yönlendirildiğini açıkladı.

BERİTAN YÜCEL

Köyceğiz'de 10 gündür devam eden orman yangını Otmanlar ve Çövmen yaylaları kısmında devam ediyor.

Milas orman yangını fesleğen Yeniköy Kemerköy Termik Santrali hattında devam ediyor alevler yetisini kaybetmiş durumda.

Dün Yatağının Hacıveliler mahallesi tarafında başlayan Aydın-Çine Akçaova tarafına geçen yangın ise Akçura'nın sırtlarında devam ediyor.

Kavaklıdere'de başlayan ve daha sonra Muğla Menteşe ve Yatağan tarafında ilerleyen yangın rüzgarın ters dönmesi ile tekrar Kavaklıdere bölgesine ilerlemişti. Bugün Yılanlı bölgesinde Şenyayla köyü civarında ve Yumaklı bölgesinde Kavaklıdere tarafında yangın devam ediyor.

SEVİNDİRİCİ HABER

Antalya bölgesindeki yangınların kontrol altına alınmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü, tüm hava gücünü Muğla bölgesindeki yangınlara yönlendirdi.

Muğla bölgesindeki devam eden orman yangınlarına bugün havadan 28 helikopter ve altı uçak müdahale edecek.

6 uçaktan 2'si tanker uçak ve 40 ton su atma kapasiteli, 4 tanesi ise amfibik uçak denizden ve büyük baraj göllerinden su alma özelliği olan uçak sınıfında. Öte yandan karadan da 76 arazöz Muğla'daki devam eden yangınlara yönlendirildi.

Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.