Tüm okullarda eş zamanlı İstiklal Marşı okundu

Tüm okullarda eş zamanlı İstiklal Marşı okundu
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nun bahçesinde ve tüm okullarda idarecilerin ve öğretmenlerin katılımıyla saat 19.21’de İstiklal...

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nun bahçesinde ve tüm okullarda idarecilerin ve öğretmenlerin katılımıyla saat 19.21’de İstiklal Marşı okundu. Daha sonra “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” sloganıyla beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. 

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nce Atatürk İlkokulu ve tüm okullarda idarecilerin ve öğretmenlerin katılımıyla saat 19.21’de İstiklal Marşı okuma programı düzenlendi.

Programa Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürleri, idareciler ve öğretmenler katıldı.

Velilerin ve öğrencilerin balkonlardan eşlik ettiği İstiklal Marşı, saat tam 19.21’de tüm okullarda eş zamanlı okundu.

“BİZİM VATANINA, HÜRRİYETİNE DÜŞKÜN NESİLLER YETİŞTİRMEK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”

Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre konuşmasında, “Bugün İstiklal Marşı’nın 100. Yılını kutladığımız ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreninde İstiklal Marşı’nı okumak farklı bir anlam ifade ediyor. Mehmet Akif, yılmadan çalıştı. Bu milletin yüreği oldu, sesi oldu. Türk’ün vazgeçilmez hürriyet aşkını anlattı. Bu ses dağlara engin denizlere kazındı. Bizimde vatanına, hürriyetine, milletine düşkün nesiller yetiştirmek en büyük görevimizdir. Bu görev şuuruyla ben Mehmet Akif Ersoy’u ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyorum. İstiklal Marşımızın 100. Yılı kutlu olsun. Allah bir daha kimseye İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Konuşmanın ardından “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” sloganıyla beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.