Tunceli saha sorumlusu etkisiz hale getirildi

Tunceli saha sorumlusu etkisiz hale getirildi
PKK/KCK terör örgütünün sözde Tunceli saha sorumlusu Yılmaz kod adlı İsmail Sürgeç etkisiz hale getirildi.Terör örgütü PKK/KCK'ya üst düzey bir...

PKK/KCK terör örgütünün sözde Tunceli saha sorumlusu Yılmaz kod adlı İsmail Sürgeç etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK/KCK'ya üst düzey bir darbe daha... Açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Soylu, terörden arananlar listesinde kırmıız kategoride yer alan terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Tunceli saha sorumlusu "Yılmaz" kod adlı terörist İsmail Sürgeç'in Tunceli Ahpanos Vadisi'ndeki operasyonda etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

"Tebrikler kahramanlar"

Bakan Soylu paylaşımında "Kırmızı listeye bir çizik daha... Sözde Tunceli Saha Sorumlusu Yılmaz kod adlı İsmail Sürgeç, Tunceli Ahpanos Vadisi'ndeki operasyonda etkisiz hale getirildi... Tebrikler Kahramanlar, Allah sizi muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığıdan yapılan açıklamada ise Sürgeç'in Yıldırım 4 Operasyonu kapsamında, 10 Kasım'da Tunceli'nin Merkez ilçesi Ahpanos Vadisi bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerince silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilen 2 teröristten biri olduğu kaydedildi.

5 askerin şehit edildiği saldırılara katıldı

Sürgeç'in katıldığı eylemler ise şöyle sıralandı:

- 18 Haziran 2007'de Erzincan'da Türkmenoğlu Köprüsü'nde çıkan çatışmaya katıldı.

- 26 Temmuz 2007'de Giresun-Alucra -Andırlı Mahallesi kırsalında 1 uzman çavuşun şehit edilldiği saldırıya katıldı.

- 16 Mayıs 2008'de Tunceli Ovacık karayolunda bulunan ve halk arasında ziyaret yeri olarak bilinen Dikilitaş mevkisine mayınlı saldırı düzenledi.

- 2008'de Erzincan bölgesinde 3 askerin şehit edilmesi ile 2019 haziranda Tunceli Aşağıtorunoba’da bir askerin şehit edilmesi ile bir askerin yaralandığı eylemi bizzat gerçekleştirdi.

- 9 Temmuz 2010'da Tunceli-Ovacık Karayolunda yol kesme eylemine katıldı.

-  7,8 ve 9 Ağustos 2010'da Tunceli-Ovacık karayolu Venk köprüsü mevkisinde yolun trafiğe kapatılması, araçların yakılması eylemine katıldı.

- 18 Ağustos 2011'de Tunceli Merkez Sarıtaş Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde güvenlik güçleri ile girilen çatışmaları ve Tunceli bölgesinde meydana gelen terör olaylarını planlayıp talimatını verdi.

-  25 Haziran 2017'de Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait devriye aracına yönelik Erzincan-Yaylabaşı karayolu üzerinde EYP patlatılması talimatını verdi. Birçok eylemin planlayıcısı olduğu belirlendi.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.