Turgut Belediye Başkanı Özen, Saraybosna turu yaptı

Turgut Belediye Başkanı Özen, Saraybosna turu yaptı
Tarihi Kentler Birliği tarafından geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen 5 günlük Saraybosna gezisine katılan AK Partili Yatağan Turgut Belediye Başkanı...

Tarihi Kentler Birliği tarafından geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen 5 günlük Saraybosna gezisine katılan AK Partili Yatağan Turgut Belediye Başkanı Salih Özen bu ülkeden güzel izlenimlerle döndü.

Tarihi ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını yerinde görmek ve incelemek amacıyla düzenlenen ve tüm masrafları Tarihi Kentler Birliği tarafından karşılanan gezinin çok yararlı geçtiğini belirten Turgut Belediye Başkanı Özen, gezi sırasında çok satıda tarihi mekanı gezip bilgilendirildiklerini kaydetti.

Geziye ülke genelinden 130 belediye başkanının katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Özen, ‘Turgut Belediyesinin de üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği Balkan ülkeleri teknik inceleme gezisi düzenledi. Muğla  bölgesinden sadece Turgut Belediye Başkanı olarak geziye ben katıldım. Belediye başkanlarını Saraybosna Başkonsolosu karşılayıp gezi sırasında eşlik etti. Tarihi mekanlar bizleri çok etkiledi. Sırpların yaptığı katliamlar tarihi mimariler üzerine yansıtılmış. Gezi bizler için çok yararlı oldu’ diye konuştu.

Türkiye’den giden 130 belediye başkanı Üsküp, Ohrid, Kotor, Dubrovnik, Mostar ve Saraybosna’da incelemelerde bulundular.

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.